Saaremaa majutajad ei pakkunud Eesti Kontserdile ühtki tuba

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Saaremaa Ooperipäevad aastal 2017. “Nurjatu saar.”
Saaremaa Ooperipäevad aastal 2017. “Nurjatu saar.” Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eesti Kontserdi korraldatud Saaremaa ooperipäevade majutushankele ei tehtud ühtegi pakkumist.

Saaremaa ooperipäevade peaprodutsent Lauri Aav ütles, et ooperipäevade korraldajate ja esinejate majutamiseks on hankeid tehtud juba viis aastat. 

"Hanke tingimused olid mitmetes punktides isegi leebemad kui varasematel aastatel ja me andsime majutuskoha kauguse suhtes pisut vabamad käed, aga kahjuks pakkumisi ei tulnud," nentis ta. Nüüd asub Eesti Kontsert majutajatega läbi rääkima.

Aav märkis, et kahel nädalal aastas – ooperipäevade ja Saaremaa ralli ajal – on Saaremaal majutuskohti liiga vähe. Kuna kitsas on vaid kahel nädalal aastas, siis kiiret muudatust selles vallas tema hinnangul loota ei ole.

Eesti Kontsert soovis ooperipäevade ajaks osta erinevateks ajaperioodideks kokku 127 tuba kogumaksumusega 70 000 eurot. "See on küll spekulatsioon, kuid tundub, et majutajad on riskialtid ja loodavad hiljem nende tubade eest saada kõrgemat hinda, kui meie oleme praegu suutelised maksma," lausus Aav. "Teiste sõnadega, Saaremaa ooperipäevad loovad oma toimumise ajal Saaremaa hotelliturul konkurentsi mõttes sellise perioodi, kus me ise ei suuda konkurentsis osaleda," lisas ta.

Aava sõnul on Eesti Kontsert aegade jooksul otsinud ka alternatiivseid majutuslahendusi kuni laevadeni välja, kuid pole seni leidnud varianti, millega tasuks tõsisemalt edasi tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles