Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilased lähevad tööandjatega tutvuma

Saarte Hääl
Copy
SÜG-i noored.
SÜG-i noored. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

KredEx viib 14. novembril Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilased karjääriretkede raames ekskursioonile kolme kohalikku ettevõttesse, et äratada noortes huvi kodukandi karjäärivõimaluste vastu ja innustada õpilasi ettevõtlikkusele. 

Saaremaal saavad noored tutvuda lähemalt laevaehitusettevõttega Baltic Workboats, elektroonikafirmaga Ouman Estonia ja aiamajadega tegeleva Sandla Puiduga. 

9.-12. klassidele suunatud karjääriretked toimuvad Kredexi eestvedamisel tänavu juba viiendat korda. “Karjäärivalik on inimese elus üks suuremaid otsuseid ning parim viis omandada ettekujutust töömaailmast on keset ettevõtete igapäevategevusi. Kui me tahame edendada ettevõtlust ja ettevõtlikkust üle Eesti, siis on oluline näidata noortele, et töövõimalused ei asu vaid suurtes tõmbekeskustes, vaid ka kodukandis leidub atraktiivseid võimalusi eneseteostuseks,” sõnas KredExi ettevõtlusosakonna juht Kaarel Aus. “Meie varasem kogemus näitab, et pea 70% õpilastest on huvitatud külastatud ettevõtetesse kas praktikale või tööle minemisest,” lisas Aus.

Karjääriretkede raames avaneb õpilastel võimalus tutvuda ühe päeva jooksul oma kodumaakonna kolme ettevõttega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles