Ennetusnädala avab ohvriabikonverents

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Seksuaalvägivald võib jätta püsivad psühholoogilised jäljed.
Seksuaalvägivald võib jätta püsivad psühholoogilised jäljed. Foto: Francesco Maltinti / PantherMedia / Francesco Maltinti

Reedene ohvriabikonverents Kuressaares võtab luubi alla seksuaalvägivalla.

"Selle konverentsiga avame laste vastu suunatud seksuaalvägivalla teadvustamise ja ennetamise nädala," ütles sotsiaalkindlustusameti ohvriabi osakonna juhtivspetsialist Katrin Paukson.

Kutse reedesele konverentsile Meedla kojas on saanud poolsada inimest: sotsiaal- ja lastekaitsetöötajad, arstid, kiirabitöötajad, psühholoogid jne.

Pauksoni sõnul on konverentsi peamine teema seksuaalvägivald ja selle märkamine, põhjalikumalt tuleb aga juttu laste vastu suunatud seksuaalkuritegudest ja nende ennetamisest. Üks esineja, kes sel teemal sõna saab, on Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Lea Pähkel.

Seksuaalvägivalla kriisiabikeskuste tegevusest annavad ülevaate seal töötavad inimesed. Teiste seas astub kuulajaskonna ette doktor Kai Part, kes tegutseb ühe kriisikeskuse juures ekspertarstina.

Seksuaalvägivalla kriisiabikeskused on loodud Tallinnas, Pärnus, Tartus, Ida-Virumaal.

Keskused tegutsevad haiglate juures ja sinna saavad ööpäevaringselt pöörduda nii alaealised kui ka täiskasvanud.

"Seal tehakse arstiläbivaatust, võetakse proovid ning vajadusel tulevad sinna kohale ka politseiuurijad, et inimene ei peaks mitmes kohas käima," rääkis Paukson. "Saaremaal sellist keskust küll ei ole, ent meie inimesed saavad minna Kuressaare haiglasse, kus saab samasugust abi kui kriisiabikeskusteski."

Samuti saab reedesel konverentsil ülevaate ohvriabi tegevusest ja teenustest.

"Juhuslikult on 15. novembril ka meie ohvriabi 15. aastapäev," märkis Katrin Paukson. "Just sel kuupäeval alustasime me, konkursi läbinud tulevased ohvriabitöötajad, oma väljaõpet."

Esmaspäeval algava ennetusnädala ettevõtmisi korraldavad Saaremaa vallavalitsus, politsei, prokuratuur ja sotsiaalkindlustusameti ohvriabiosakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles