Mitmekülgne spordimees Peeter Sepp sai 75

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
MEESKONNAKAASLASTEGA: Peeter Seppa (istub) õnnitlesid eile meeskonnakaaslased (vasakult) Tarvi Uljas, Henn Karits, Kalle Kukk ning endine treener ja spordijuht Ago Kalde.
MEESKONNAKAASLASTEGA: Peeter Seppa (istub) õnnitlesid eile meeskonnakaaslased (vasakult) Tarvi Uljas, Henn Karits, Kalle Kukk ning endine treener ja spordijuht Ago Kalde. Foto: Erakogu

Eile tähistas oma 75. sünnipäeva saarlasest N. Liidu võrkpallimeister Peeter Sepp. Kuldmedal riputati Peeter Sepale ja tema saarlastest meeskonnakaaslastele Taivo ja Tarvi Uljasele kaela 1968. aastal.

Tollases Kingissepas 21. Juuni tänaval (nüüdne Garnisoni tänav) elanud Sepp alustas võrkpallitreeninguid Hugo Metsa treeninggrupis. Andeka spordipoisina näitas ta häid tulemusi ka kergejõustikus. Abituriendina võistles ta Tartus Eesti koolinoorte meistrivõistlustel nii võrkpallis kui ka kõrgushüppes. 

"Võrkpalliplatsilt jooksin Tamme staadionile kõrgust hüppama. Võrkpallis tulime Eesti noortemeistriks. Teine meistritiitel õnnestus võita kõrgushüppes. Ületasin tookord 1.85," meenutas juubilar.

Keskkoolipoisina (lõpetas tollase Kingissepa 1. keskkooli 1963. aastal) tegeles ta võrkpallitreeningute kõrval usinasti ka sportvõimlemisega.

Eesti meistriks ja karikavõitjaks võrkpallis tuli Peeter Sepp 1964. aastal. Kalevi esinduskoosseisu ehk teisisõnu Eesti koondmeeskonda kuulus ta aastatel 1964–1975. Peeter on kandnud ka N. Liidu järelkasvukoondise särki.

Treener Ivan Dratšov ja meeskonnakaaslased on Peeter Seppa nimetanud universaalseks võrkpalluriks.

"Sidemängijana oli ta ka üks resultatiivsemaid ründajaid," on treener Dratšov saarlase oskusi kõrgelt hinnanud

Aastaid töötas Peeter Sepp Kirovi-nim näidiskalurikolhoosi meeskonna treenerina, mängides ka ise. Ka kehalise kasvatuse õpetaja rollis on ta olnud. 

Praegu elab Peeter Sepp Pärnus. Sünnisaarega pole spordis ilma teinud saarlane sidet kaotanud. Siin elab ta õetütar perega. "Olen püüdnud käia ka keskkooli lennu kokkutulekutel. Need on olnud väga südantsoojendavad," rääkis teada-tuntud spordimees, kahe lapse isa ja kolme lapse vanaisa Peeter Sepp.

Saarte Hääl ja Kadi raadio soovivad juubilarile edasist sportlikku visadust ja erku meelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles