Kuressaare haigla alkoravil käivad kümned inimesed

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Edward Laane.
Edward Laane. Foto: Saarte Hääl

Mullu juulist on haigla alkoravi pakkunud pea 60 inimesele, kellest enamik on ravile tulnud kriminaalhooldaja soovitusel. 

Haigla ravijuhi Edward Laane sõnul on Tervise Arengu Instituudi programmi "Kainem ja tervem Eesti" raames Kuressaare haigla pakutavas alkoravis mullu juulist praeguseni  osalenud 57 inimest, kelles 26 on ravi lõpetanud. Praegu osaleb programmis 31 inimest, neist seitse naised. Statsionaarset ravi haiglas on vajanud 13 inimest, neist üks naine.

Laane sõnul satub enamik inimesi Kuressaare haigla alkoholismiravi programmi kriminaalhooldaja soovitusel.

Kuna alkoholi liigtarbimine mõjutab lisaks tervisele ka inimestevahelisi suhteid, saavad lisaks alkoholiga kimpus olevatele inimestele abi ka nende lähedased.

Laane sõnul julgustab Kuressaare haigla alkoholi liigtarvitajaid programmis osalema. "Inimesed peaksid oma tervise suhtes ausad olema," ütles Laane, viidates statistikale, mille järgi sureb alkoholi liigtarvitamisega otseselt seotud haigustesse Eestis igal aastal 600–800 inimest.

Programmi "Kainem ja tervem Eesti" eesmärk on parandada alkoholi liigtarvitamise ennetamiseks ning raviks vajalike tervishoiu- ja tugiteenuste kättesaadavust ja kvaliteeti. Samuti on tähtis suurendada inimeste teadlikkust alkoholitarvitamise riskidest ja riskipiiridest ning liigtarvitamise ennetuseks ja raviks vajalikest tervishoiuteenustest ja tugitegevustest.

Kuressaare haigla meeskonda selles programmis kuuluvad dr Ellu Eik, psühholoog Pirgit Põld ning õed Ada Jasner ja Larissa Tomme.

Edward Laane sõnul annaks programmi rahastuse suurendamine Saaremaa vallavalitsusele võimaluse korraldada teavituskampaania, et info ravivõimalustest jõuaks nende inimesteni, kes seda vajavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles