ANNE OOLUP: Ehitust läks õppima taluneiu, Saaremaale jõudis ehitusinsener

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
KODUMAJA RÕDUL: Kuressaares Sinilille tänava majas on Oolupid elanud 25 aastat. Maja projekteerija võttis Anne sõnul tema kui ehitusinseneri nõuandeid igati kuulda.
KODUMAJA RÕDUL: Kuressaares Sinilille tänava majas on Oolupid elanud 25 aastat. Maja projekteerija võttis Anne sõnul tema kui ehitusinseneri nõuandeid igati kuulda. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Anne Oolup teadis juba tudengipõlves, et Saaremaa on koht, kus ta tahab elada ja töötada. Saarlaste rahulik meel ja kaunis keel võlusid teda sedavõrd, et ülikooli lõpus palus ta end siia tööle suunata. Pool sajandit hiljem on tema juured kindlalt sügaval Saaremaa pinnas. 

Tallinna külje all Irust Kärmu küla taluperest pärit tüdruk otsustas pärast Maardu keskkoolis 7-klassi lõpetamist minna edasi Tallinna. Sai ema-isa nõusse, astus ühel päeval Estonia teatri lähedal bussist välja ja seadis sammud tollase 2. keskkooli, nüüdse reaalkooli poole. Otsis  üles direktori kabineti ja koputas uksele.

Direktor heitis korraks pilgu tüdruku tunnistusele. "Ah et sina tahad meie kooli tulla?" küsis eesti keelt aktsendiga kõnelenud koolijuht. "Nu sa võid ju täitsa tulla." Nii lihtne see keskkooli sissesaamine oligi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles