TOIT: Kuidas teha maailma parimat vinnutatud liha

KENAD KRÕBINAD: Diana Õisnurm hakkas vinnutajaks neli aastat tagasi ja seni pole tuhin otsas.

FOTO: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vinnutatud liha ehk jerky on kena kerge närimine ja paras amps õllekõrvaseks, ent miks seda poest osta, kui on võimalik ka ise kodus üsna kerge vaevaga valmistada?

Tellijale

Kuusiku külas elav Diana Õisnurm on tulihingeline vinnutaja. Kui lapsena tuli tal ühiskondlikult kasuliku tööna pihlakaid kuivatada, siis nüüd, jahimehe naise ja lambakasvatajana vinnutab ta kõike, mida mees metsast koju toob ja ta ise lammastelt kätte saab.

Umbes neli aastat tagasi ostis Diana kuivati, oma esimese. Praeguseks on tal kuivateid kaks. Diana arvates on vinnutamine tänuväärt tegevus, sest kui liha nt praadida, siis kaua ta sul seisab. Vinnutatud liha püsib sama hea neli kuud. “Lähed reisile – maitsev krõbin kaasavõtmiseks,” leiab ta.

Tagasi üles