TOIT: Kuidas teha maailma parimat vinnutatud liha

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
KENAD KRÕBINAD: Diana Õisnurm hakkas vinnutajaks neli aastat tagasi ja seni pole tuhin otsas.
KENAD KRÕBINAD: Diana Õisnurm hakkas vinnutajaks neli aastat tagasi ja seni pole tuhin otsas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vinnutatud liha ehk jerky on kena kerge närimine ja paras amps õllekõrvaseks, ent miks seda poest osta, kui on võimalik ka ise kodus üsna kerge vaevaga valmistada?

Kuusiku külas elav Diana Õisnurm on tulihingeline vinnutaja. Kui lapsena tuli tal ühiskondlikult kasuliku tööna pihlakaid kuivatada, siis nüüd, jahimehe naise ja lambakasvatajana vinnutab ta kõike, mida mees metsast koju toob ja ta ise lammastelt kätte saab.

Umbes neli aastat tagasi ostis Diana kuivati, oma esimese. Praeguseks on tal kuivateid kaks. Diana arvates on vinnutamine tänuväärt tegevus, sest kui liha nt praadida, siis kaua ta sul seisab. Vinnutatud liha püsib sama hea neli kuud. “Lähed reisile – maitsev krõbin kaasavõtmiseks,” leiab ta.

Tagasi üles