Digi-Ulvi käib kalal, sõidab tsikliga ja tikib vaipu

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
ISE TEHTUD, HÄSTI TEHTUD: Õppealajuhataja, vene keele ja liiklusohutuse õpetaja Ulvi Kipper on käsitöömeister, kelle tikitud vaip ehib ka koolimaja seina. Muhu pätidki on Ulvi tikitud.
ISE TEHTUD, HÄSTI TEHTUD: Õppealajuhataja, vene keele ja liiklusohutuse õpetaja Ulvi Kipper on käsitöömeister, kelle tikitud vaip ehib ka koolimaja seina. Muhu pätidki on Ulvi tikitud. Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

Täna saab 60-aastaseks Muhu põhikooli õppealajuhataja ja vene keele õpetaja Ulvi Kipper.

"33 aastat Muhus õpetajaametit pidanud ja 29 aastat õppealajuhataja rollis olnud Ulvi Kipperi välise karmi kesta taga on portsjon hoolega varjatud headust, sõbralikkust ning osavõtlikust," iseloomustab koolidirektor Andres Anton staažikat pedagoogi.

Koolijuhi sõnul valdab juubilar mahlakat muhu huumorit. Õpilastelt ja kolleegidelt nõuab ta aga punktuaalset täpsust. Lisaks vene keele õpetamisele jagab õpetaja Kipper õpilastele ka liiklusalaseid teadmisi.

Miks valis Hellamaa külas sündinud muhulane õpetajakutse? "Trotsist," vastab juubilar ja selgitab, et koolis oli talle kõige raskem aine vene keel ning seepärast otsustaski just seda edasi õppima minna.

Kui Ulvi tuli Muhu kooli tööle, pani liiklusalaseid teadmisi jaganud kolleeg oma ühiskondliku ameti maha. Kuna Ulvil olid juhiload taskus, arvati, et noor õpetaja võiks lapsi juhendama hakata. Mootorrattaga Jawa 250 hakkas Ulvi juba teismelisena sõitma, keskkoolist sai traktoristi- ja autojuhiload.

Maanteeameti juhtidelt võttis Ulvi Kipper vastu 2018. aasta liiklusohutuse õpetaja üleriigilise auhinna. Tänavu määras Muhu vallavalitsus Ulvi Kipperile valla haridusstipendiumi.

Andres Antoni sõnul ei ole sugugi üleliigne nimetada, et Muhu kooli digirevolutsiooni läbiviimise eest võlgneb koolipere tänu Ulvile. Seetõttu pole hüüdnimi Digi-Ulvi sugugi õhust võetud.

Koolisaali vastasseinas välisukse kõrval seinal on Ulvi Kipperi tikitud suur vaip. Näputöö tulemused kingib ta lähedastele ja kolleegidele.

Ulvi vanem tütar, kes töötab Inglismaal, on keemiateaduste doktor. Keskkonnakorraldust õppiv noorem tütar on Tallinna Ülikooli magistrant.

Kutselise kalurina käib Ulvi üsna tihti merel kala püüdmas. Kalastamispisiku sai ta külge juba lapsena, kui isa ta püügiretkedele kaasa võttis. Abielludes sattus ta perre, kus äi oli kalur, ja kui abikaasal kaugsõiduautojuhina töö otsa sai, otsustas temagi kala püüdma hakata. Ulvi lemmikkala on ahven. Teisipäevahommikune saak oli üsna niru, vaid kaks ahvenat.

Aastaid tagasi lahkus Ulvi abikaasa ja kahe tütre isa taevastele radadele. Nüüd peab Lõetsa külas elav õpetaja ka talutöödega peaasjalikult üksi hakkama saama ja saab ka.

Erku meelt, tervist ja õnne juubilarile soovivad ka Saarte Hääl ja Kadi raadio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles