Kodanikud peavad Kuressaare kesklinna liiklusohtlikuks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Kuressaare kesklinn
Kuressaare kesklinn Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare uuendatud kesklinn ning sellega seoses muudetud peatee suunad Torni ja Pargi tänava ristmikel kutsuvad taas esile pahameelt. "Ainult valla tarkadele teadaolevatel põhjustel on lihtne ja selge liiklusskeem muudetud võimatult keeruliseks," kirjutab tänases Saarte Hääles vandeadvokaat Andres Tamm.

Sama seisukohta väljendas ka kauaaegne liiklus- ja autoajakirjanik Toomas Harjus, kelle sõnul on selline olukord pigem korralagedus.

Segaduse osas on eraisikuna sotsiaalmeedias sõna võtnud ka politseinikud. "Kui aus olla, siis ma ei saa aru, miks need eesõiguse muudatused seal kesklinnas tehti, minu arvates külvab see vaid asjatut segadust," kirjutas üks neist Facebooki Saaremaaga seotud grupis.

Kuressaare politseijaoskonna patrullitalituse juht Matis Sikk toonitas taas, et harjumuse jõud on suur ning uute olukordadega kohanemine võtab aega. "Õnneks ei ole seni politseile teadaolevalt nendel ristmikel liiklusõnnetusi juhtunud," kinnitas ta ja rõhutas, et libeda tulekul tuleb olla eriti ettevaatlik.

Sikk ütles, et peatee suuna muutmine Tallinna-Torni tänava ristmikul on tingitud 10 km/h kiiruspiirangu sisseviimisest kesklinnas. See aitab kesklinna alale sõites kiirust maha võtta.

Sikk lisas, et kindlasti kannavad sellised muudatused ka eesmärki muuta kesklinn võimalikult autovabaks. See on ka põhjuseks, miks Pargi-Lossi tänava ristmikul otsustati liikluskorraldust muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles