Tugikeskus startis ametlikult Eesti tipu poole

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
ERIPEDAGOOGID: Oma tööd tutvustasid tugikeskuse eripedagoogid Maris Rattasepp ja Triinu Järvalt.
ERIPEDAGOOGID: Oma tööd tutvustasid tugikeskuse eripedagoogid Maris Rattasepp ja Triinu Järvalt. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Saaremaa laste ja perede tugikeskuse eilsel tutvustusüritusel pani abivallavanem Helle Kahm paika ambitsioonika eesmärgi: saada Eesti uuendusmeelseimaks keskuseks. Kahmi sõnul ei olda veel kaugeltki kohal.

Tugikeskuse loomise otsus võeti vastu aastapäevad tagasi ning tööd alustati 1. septembril. Keskuse juhataja Aaro Nursi ütles, et nii hilja toimub tutvustamisüritus ajapuuduse tõttu. "Kogu aeg on kiire olnud," rääkis Nursi. Tema sõnul on nüüd töö käivitunud ja tugikeskuse spetsialistid on haridusasutustes tööl. Erinevate spetsialistide töörühmade juhid ise tutvustasid eile Meri hotellis toimunud üritusel oma tööd ka põhjalikumalt.

Nursi ise tutvustas taas tugikeskuse aluseks olevat sillamudelit ja selgitas, et süsteem ongi loodud selleks, et mitte jätkata vanaviisi. Näiteks on palju küsimusi tekitanud logopeedilise abi puudumine koolides, kuid Nursi sõnul peavad seda tööd koolides tegema eripedagoogid ning logopeedid on suunatud rohkem lasteaedadesse.

Tutvustamisel tõdes Nursi ka seda, et heade spetsialistide leidmine näiteks mandrilt nõuab häid töötingimusi ja palka.

Valla haridusosakonna juht Urmas Treiel nentis, et praegu Rootsi tänaval tegutsev keskus vajaks ka suuremaid ruume. Tema sõnul avaneb selleks pikemas vaates võimalus mõne aasta pärast, kui linna koolide ruumiprobleemid on lahendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles