Siidisabad jõudsid Saaremaale talvituma

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Siidisaba.
Siidisaba. Foto: Wikipedia.org

Ajalehetoimetuse poole pöördus Kuressaare Torni tänava elanik, keda üllatas neljapäeval pea kõik tänavaäärsed puud vallutanud kuklatutiga väikeste lindude parv.

Proua tundis huvi, mis linnud need niisugused on ja kas sellise parve sattumine Kuressaarde novembri viimastel päevadel on tavapärane. Keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi selgitas, et tegu on siidisabadega ja nende jõudmine hilissügisel meile talvituma on tavaline ja igal sügisel korduv ilus loodusnähtus.

"Meil nad ei pesitse, enamiku aastast veedavad nad põhja pool, Soome ja Venemaa okasmetsades ja metsatundrates. Sügisel ja talvel Eestis peatuma ja ringi hulkuma meelitavad neid puudel-põõsastel saada olevad marjad," ütles Talvi, kelle sõnul meelitasid linnud Kuressaarde ilmselt pihlakad. Siidisabadele meeldivad ka poopuu- ja viirpuumarjad.

"Väga kena välimusega linnud, keda on nende julguse ja iseloomuliku viristava hääle tõttu lihtne jälgida ja kes aitavad ka meie pimedast sügistalvest rõõmu tunda," märkis Talvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles