VIDEO: Torgu Kuningriigi hümn sai valmis

Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Õie Tehu loodud ja Peeter Vähi seatud laul "Oo Sõrvemaa" kuulutati laupäeval Torgu Kuningriigi ametlikuks hümniks. Ühtlasi tähistati kuningas Kirill I kroonimise 27. aastapäeva ning Sõrve säärele olid oodatud kõik hümni orkestreerimiseks vaja läinud raha annetanud inimesed.

Kuningriigi vardja Kaupo Vipp tunnistas, et kui ta hakkas orkestreerimiseks vajalikku 4000 eurot avaliku üleskutse abil koguma, oli ta ise selle plaani täitumise osas üsna skeptiline. Oma sõnul ootas ta pigem, et see plaan kutsub esile arvamusi, et nüüd on kuningriigis täitsa lolliks mindud.

Ent üllatuslikult kogunes raha isegi rohkem, täpsemalt 4535 eurot. Kokku oli annetajaid 79. Summa kulus orkestriseade tegemiseks ja sissemängimiseks, samuti sai Vipi sõnul ka tänuüritus tänavu suurejoonelisemalt korraldatud.

Seade autor on suvesõrulane Peeter Vähi, kes ka ise laupäevasel tänuüritusel kohal oli. Temale ja postuumselt ka Õie Tehule anti kuningriigi aumärk.

Kõik toetajad said kuningriigilt tänukirja ja spetsiaalselt selleks sündmuseks väljalastud Torgu taalri, kus Kirill I pildi asemel on "Oo Sõrvemaa"-teemaline kujundus.

Kaupo Vipp ütles, et hümnist on tulemas ka kooriseade. Ta avaldas lootust, et ametliku versiooni sisselaulmise võtab oma ülesandeks sõrulaste oma maakoor.

Vardja Vipp märkis, et Õie Tehu laul on sõrulaste mitteametlik hümn olnud juba ammu. Samas oli hümn viimane n-ö riiklik sümbol, mis kuningriigil puudu oli. Nüüd on ka see lünk täidetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles