Südamekodu sai tänu töötukassa heategevuskampaaniale raamatukogu

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
RAAMATUKOGU SÜDAMEKODULE: Maris Paomees, Triinu Lillepärg ja Ave Reimaa-Lepik töötukassast rõõmustavad Saaremaa Südamekodule annetatud raamatute rohkuse üle.
RAAMATUKOGU SÜDAMEKODULE: Maris Paomees, Triinu Lillepärg ja Ave Reimaa-Lepik töötukassast rõõmustavad Saaremaa Südamekodule annetatud raamatute rohkuse üle. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Töötukassa Saaremaa osakonna naised andsid eile Südamekodule üle rohkem kui tuhat annetajatelt saadud raamatut.

"Meie ei anneta tänastel annetamistalgutel raha, vaid memmedele-taatidele vaimutoitu," ütles töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepik.

Reimaa-Lepik tunnistas, et kui ta Südamekodu külastades tuli mõttele aidata hooldekodul saada oma raamatukogu, ei osanud ta arvata, et heategevusaktsioon nii edukaks kujuneb.

"Lausa uskumatu, kui palju raamatuid meile kuu aja jooksul toodi ja saadeti," lausus Reimaa-Lepik.

Annetasid nii eraisikud kui ka kirjastused, nii Saaremaalt kui ka mandrilt, nii uusi kui ka kasutatud teoseid. Ajakirjadest rariteetide hulka kuuluvate raamatuteni. Oskar Lutsu "Kevade" ja "Suve" erinevatest väljaannetest entsüklopeediateni.

Lisaks raamatutele tõid töötukassa naised Südamekodu elanikele kingiks nimelised piparkoogid ning kostitasid neid lauluga ning ettelugemisega.

Saaremaa Südamekodu raamatukogu aitasid asutada Kaidar Tilk, Terje Lapp, Anu Pitka, Tähti Kips, Ellen Laes, Elo Lindi, Margus Lindmäe, perekond Väli, Orissaare raamatukogu, Aare Külaots, Pilvi Ool, perekond Kers, Svetlana Raudsepp, Postimehe kirjastus, Mare Puppart, Ester Põldpüü ja paljud-paljud teised, kes oma nime ei soovinud avaldada.

"Lisaks annetajatele täname ka Kuressaare ametikooli pagarieriala noori, kes Tiiu Tamsalu juhendamisel valmistasid piparkoogid memmedele-taatidele, ja Saare maakonna keskraamatukogu juhatajat, kes aitas meil valida kirjandust ettelugemiseks," ütles Ave Reimaa-Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles