Talgulised annetasid tuhandeid eurosid

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
KASSIDE HEAKS: Kuna lemmikloomade turvakodus elanikke jagub, kulub annetusraha marjaks. Eile askeldas kiisudega turvakodu vabatahtlik Hanna Vahter.
KASSIDE HEAKS: Kuna lemmikloomade turvakodus elanikke jagub, kulub annetusraha marjaks. Eile askeldas kiisudega turvakodu vabatahtlik Hanna Vahter. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Heategijad toetasid Saare- ja Muhumaa annetamistalguid kokku mitme tuhande euroga.

3. detsembril, Eesti esimestel annetamistalgutel kogus Eestimaa sünnitusmajade toetusfond 585 eurot Kuressaare haiglale järi ehk sünnitustooli ostmiseks. "Kuressaare haigla oli talgutel meie edukaim haigla," tõdes fondi tegevjuht Raili Friedemann.

Kuressaare haiglale järi kinkimiseks on tarvis 788 eurot. "Kuna GOSPA annab igalt lastemenüüst valitud toidult 10 senti Kuressaare haigla toetuseks, ootame ära ka nende kogutud summa," lausus Friedemann. "Ehk õnnestub meil see järiraha kokku saada."

Kokku annetati fondi teisipäeval 3493 eurot. "See on väga uhke summa – igatahes tasub sellist annetamistalgute päeva teha," leidis Friedemann. 1370 eurot annetati internetikeskkonna Ma Armastan Aidata kaudu, kus Swedbank pani omalt poolt juurde sama suure summa, kui annetustest kogunenud. 

"Suur-suur aitäh kõigile annetajatele ning talgute algatajatele," ütles Raili Friedemann. "Selline päev ärgitab inimesi kindlasti rohkem märkama ja heategusid tegema," leidis ta.

MTÜ-d Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu toetasid annetajad panga andmetel 3295 euroga.

"Super, üle ootuste hästi," rõõmustas annetajate helduse üle turvakodu juhatuse liige Edit Annusver. Tema hinnangul on selliseid kampaaniaid nagu annetamistalgud väga vaja. 

"Annetatakse ka ilma kampaaniateta, aga SOS-olukordades ja abipalvete peale," rääkis Annusver. Tema sõnul motiveeris inimesi teisipäevasel heade tegude päeval ka see, et pank topeldab annetussummad.

Kokku annetati fondi teisipäeval 3493 eurot.

Karala külaelu arendamise selts ootas annetajate abi laste mängualale atraktsioonide ostmiseks ja aia ehitamiseks. Raha kogumiseks avas selts talgupäeval külamajas ka kohviku ja korraldas loterii.

Seltsi juhatuse liikme Kaja Juuliku sõnul oli talgupäev edukas – kohapeal annetatud sularahast ja seltsi pangakontole kantud summadest kogunes kokku 665 eurot. "Ühe atraktsiooni saaksime selle raha eest küll," märkis Juulik.

Tuleval aastal Saaremaal walforfpedagoogika põhimõtteil tegutsevat lastehoidu avada soovivale MTÜ-le Vaba Laps annetasid talgulised mänguköögi ostmiseks 442 eurot. "Meie jäime väga rahule," kinnitas ühingu juhatuse liige Kerttu Seema. "Selle raha eest saame soovitud köögi kindlasti kätte!" Seema sõnul oli suurim annetussumma 100 eurot.

Võimlemisklubi Pärl korraldas annetamistalgud võimlejate vanemate algatusel. Klubi vajas abi selleks, et tosinast väikesest võimlejast loodud võistlusrühm saaks Eesti tasemel teistega mõõtu võtta ning et Saaremaa jõuaks uue alaga võistlusspordi areenile.

Klubi eestvedaja ja treeneri Kadri Rõõmu sõnul on ta tänulik kõigile toetajatele ja annetajatele. Tema sõnul on talgutel kogutud 843 eurot korralik stardikapital, mille eest saab tasuda mitme kuu saalirendi ning soetada säravaid kivikesi tüdrukute võistlustrikoodele.

"Annetamistalgud on väga tore algatus, mis võiks Eestis traditsiooniks saada," leidis Rõõm.

Pärandkultuuri ja kultuurielu edendav MTÜ Muhu Pärandikool korraldas teisipäeval Liival talgud raamatupoe lae laudade värvimiseks ja paikapanemiseks. MTÜ juhatuse liikme Irena Tarvise hinnangul tegid talgulised usinasti tööd. "Lagi sai enam-vähem valmis ja ka annetusi kogunes üksjagu," rääkis Tarvis. "Sularahas tehtud annetused on veel kokku löömata, aga pangaarvele tuli sadakond eurot kindlasti."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles