Hooldekodu juht lahkub ametist

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Eve Lääts
Eve Lääts Foto: Maanus Masing

SA Lääne-Saare Hoolekanne nõukogu otsib hooldekodule Saaremaa Valss uut juhatajat, kuna Eve Lääts soovib ametist lahkuda.

Lääne-Saare Hoolekande nõukogu esimehe Tiiu Aro sõnul on sihtasutuse uus nõukogu oktoobri algusest kokku saanud kolm korda. "Meil juhatajale etteheiteid ei ole," kinnitas Aro. "Valdkond on aga keeruline ja hooldekodusse personali raske leida."

Ligi aasta eest Soomest Saaremaale hooldekodu tööd juhtima tulnud Eve Läätse sõnul lahkub ta perekondlikel põhjustel. "Kui pool elu ehk mu pere on Soomes, siis on raske end kahe maa vahel jagada," ütles Lääts. "On aeg pere tööst tähtsamale kohale seada." 

Mullu 17. detsembrist Saaremaa Valsi juhataja hinnangul on aasta olnud keeruline, töine ja väljakutseid täis.

"Kui Saaremaal tööle asusin, tuli kohe probleeme lahendama hakata, sest hooldekodu oli majanduslikult raskes seisus," lausus Lääts. Tänavu mais esitas SA Lääne-Saare Hoolekanne vallavalitsusele taotluse 82 685 euro suuruse tegevustoetuse saamiseks. 

Septembris astus nõukogu senine esimees Koit Voojärv oma kohalt tagasi ning sihtasutus sai uue nõukogu. Lahkumisavalduse esitas ka Eve Lääts, ent tema otsustas oma ametis siiski jätkata.

Novembris tegi Saaremaa vallavalitsus otsuse toetada rahahätta sattunud hooldekodu Saaremaa Valss valla lisaeelarvest 103 300 euroga.

"Praeguseks on olukord – tõsi, valla abiga – stabiliseeritud," ütles Lääts. "Maja on saanud puhtaks, töötajad koolitatud – seega ei tohiks tegevusloa saamisele takistusi olla."

Lääts tunnistas, et ei lahku kerge südamega. "Nii palju jääb pooleli," tähendas ta. "Kui vaadata kvaliteedinõudeid üldhooldusteenusele, oleks teha veel väga-väga palju."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles