Cello Kids täitis Raekoja muusikaga

Saarte Hääl
Copy

Kuressaare Raekojas toimus täna noorte tšello ja kontrabassi mängijate Cello Kids ansambli kontsert, kus muusikud esitasid oma kõige uuemat kava.

Kuressaare muusikakooli tšello ja kontrabassi õpetaja Annikki Aruväli rääkis, et Cello Kids (noorte tšellistide ja kontrabassi mängijate ansambel) sai alguse ideest luua tuntud Eesti tsellokvartettidele C-Jam (ERSO meestsellistid) ja C-Mimm (ERSO naistsellistid) järelkasv ehk siis C-Kids ehk Cello Kids. 

Ansambli põhituumikuks on Saaremaa noored muusikud - kokku 8 tšello ja 3 kontrabassi mängijat vanuses 7-14. 

"Kuigi ansambel ise on kokku 11-liikmeline, toimus möödund maikuus esimene Cello Kids suur ühismängimine, kus lisaks Saaremaa lastele tulid koos mängima ka Tallinna ja Saue noored muusikud ning kultuurikeskuses oli laval kokku pea 40 noort tsellomängijat," rääkis Aruväli. Ta lisas, et mandril levinud kuuldused toredast tšellolaste ansamblist on viinud selleni et kevadisest ühiskontserdist on kasvamas traditsioon, kuid saare laste loodud ansambel jätkab oma tegevusega ka aastaringi. 

Täna esinesidki noored muusikud Kuressaare Raekojas kõigile kuulajatele juba uue kava ja meeleoluka kontsertiga. Cello Kids ansambel soovib julgustada ka oma eakaaslasi pillimängu õppimist ette võtma ning nad plaanivad lisaks kontsertidele alustada ka muusikavideode salvestamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles