"Kuuuurija" võttis kurikuulsa petturi taas pihtide vahele

Saarte Hääl
Copy
Elois-Catherine Haavel, Harju Maakohus. 30.11.2017
Elois-Catherine Haavel, Harju Maakohus. 30.11.2017 Foto: Konstantin Sednev

Põhja prefektuur on detsembris algatanud kaks kriminaalmenetlust, mis on seostatavad vanurite petmisega tuntuks saanud 40-aastase Elois-Catherine Haaveliga (varasema nimega Liis Haavel), kuid kahtlustatavaks pole teda tunnistatud.

Olgugi et Haavel on tingimisi vabaduses ja kriminaalhooldaja valve all, jätkab ta "Kuuuurija" väitel endiselt vanuritelt raha küsimist. Saatejuht Katrin Lust tabas naise Õismäe kortermajast, kus ta kehva tervisega vanainimese juures koristamisega ametis oli.

Võttemeeskonna ja Haabersti linnaosavalitsuse esindajate saabudes sulges Haavel end vannituppa ja hoidis mitu tundi ust käsitsi kinni. Väljus alles siis, kui saabus politsei, misjärel üritas põgeneda nii teistesse korteritesse kui ka välisuksest välja.

Viimaks silkas Haavel minema ja ähvardas "Kuuuurijat" kohtuga. Paraku oli ta maha jätnud hunniku käsitsi kirjutatud laenudokumente, mille uurimisel selgus, et Haavel on jälle võlgu väga paljudele vanainimestele.

Näiteks oli naine samas kortermajas elavalt 90-aastaselt härralt jupihaaval sisse kasseerinud üle 2000 euro ning ühelt kesklinnas elavalt vanapaarilt petnud raha nende enda koduarvutis ID-kaarte ja koode kasutades, vahendas Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles