Kohtunikuamet toob Rajar Milleri kodusaarele

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Uus kohtunik Rajar Miller.
Uus kohtunik Rajar Miller. Foto: Madis Sinivee

President kinnitas kolmapäeval kohtunikuametisse saarlase Rajar Milleri, kes asub Kuressaare kohtumajas õigust mõistma 3. veebruarist.

Miller kinnitas, et kohtunikuks kandideerimise üheks põhjuseks oli võimalus Saaremaale naasta. "Põhiline töö- ja elukorraldus saab olema saaremaine. Vähemasti kuni uude rolli sisse elatud. Eks siis näe, kas ja kuidas on võimalust ja tahtmist kaugtööd teha. Igapäevaselt Tallinna ja Saaremaa vahet pendeldama ei hakka," lausus 15 aastat advokaadina ja 10 aastat vandeadvokaadina töötanud Miller.

Riigikohtu pressiesindaja Susann Kivi sõnul on keeruline öelda, kas uute kohtunike leidmine on kerge või raske, kuna kohtunikueksameid korraldav riigikohus ei näe, kuivõrd on mõne kandideerimisotsuse taga kellegi veenmine või muud laadi eeltöö kohtu esimehe poolt. "Viimasel konkursil kandideeris Kuressaare kohtumaja kohtuniku kohale viis inimest. Neist üks, tõsi, loobus," märkis ta.

Tõsiasi, et viimastel aastatel on esimese astme kohtunikukonkurssidel kandideerinud ühele kohale 4–5 inimest, kinnitab Kivi sõnul, et Saaremaal kohtunikuks saamiseks tuli läbida teiste piirkondadega võrdväärne sõel.

Rajar Miller on Eesti advokatuuri liige aastast 2005, vandeadvokaat aastast 2009 ning pankrotihaldur aastast 2010. Enne advokaadibürooga Sirel & Partnerid liitumist on ta töötanud juristi ja advokaadina advokaadibüroos LEXTAL. Miller on Saaremaa ettevõtjate liidu juhatuse liige ja kuulub heategevusorganisatsiooni Lions Club Tallinn Eesti I ridadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles