Alaealised on hakanud taas rohkem jooma ja pidutsema

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Klaaspudelid.
Klaaspudelid. Foto: unsplash.com

Tänavu 11 kuuga registreeris politsei Kuressaares 119 juhtu, mil alaealised on rikkunud alkoholiseadust.  Seda on üle kahe korra rohkem kui varasematel aastatel.

2018. aastal tuli sarnaseid rikkumisi ette vaid 47, aasta varem 55.  Aastatel 2015 ja 2016 näitas statistika kurvemat pilti: siis pani politsei kirja vastavalt 149 ja 132 alaealiste purjutamise juhtumit.

Noorsoopolitseinik Ahto Auliku arvates on kogukond hakanud purjus alaealistest rohkem politseile teada andma: "Tähelepanelikud inimesed teatavad meile näiteks pidudest, mille puhul on kahtlus, et seal viibivad ka alaealised, kes tarvitavad alkoholi," selgitas ta. Tihti tabatakse sellistel puhkudel mitu alkoholi tarvitanud alaealist korraga.

Alaealised panevad peo püsti näiteks siis, kui vanemad on nädalavahetuseks kodust ära sõitnud, ütleb politseinik. Siis kutsutakse endale külla mõni sõber, nood omakorda kutsuvad uusi tuttavaid. Alkoholi mõjul muutuvad noored üha lärmakamaks ja ülemeelikumaks. Tavaliselt helistavad naabrid siis politseisse ning kaebavad valju lärmi või avaliku alkoholitarvitamise peale.

Kuna üha rohkem noori jääb alkoholi tarvitamisega vahele, siis on seetõttu kasvanud ka alaealiste väärtegude arv (tänavu 11 kuuga on registreeritud 176 väärtegu. Võrdluseks: aastal 2018 registreeriti alaealiste väärtegusid 74, aasta varem 119).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles