Vägistajaks peetud mehe tapja loobus süü tunnistamisest

Saarte Hääl
Copy
Vägivald. Foto on illustreeriv.
Vägivald. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Kuressaares leiti oma kodust 67-aastase homoseksuaali laip. Tapmise omaks võtnud noor mees ütles kohtus esialgsest ülestunnistusest lahti ja muid tõendeid tema vastu ei ole, kirjutas eilne Eesti Ekspress.

Kui Ivo laip 2018. aasta kevadel ühest Kuressaare Kevade tänava korterist leiti, ei kahtlustanud politsei esmapilgul kuritegu, vaid arvas surma põhjuseks terviserikke. Alles surnu lahtiriietamisel haiglas leiti Ivo kehalt mitmeid torkehaavu. 

Politseil polnud algul ühtegi kahtlusalust. Ainsaks niidiotsaks olid pool aastat varem toimunud sündmused. 2017. aasta 13. oktoobri hommikul ilmus Ivo haiglasse läbipekstuna abi saama.

Samal ööl sai politsei telefonikõne, milles helistaja ütles, et Ivo olevat uimastanud ja vägistanud tema sõpra. Peksmise ja telefonikõne uurimine lõppes tulemuseta, kuid seoses Ivo tapja otsimisega võttis politsei juhtumid uuesti luubi alla.

Kaks nädalat pärast tapmisest pidas politsei kinni 18-aastase Raini. Just tema teatas sügisel vägistamisest ja tunnistas, et andis Ivole kere peale. 

Kolmandal ülekuulamisel teatas Rain, et peksmises osales ka tema sõber Rudolf-Mihkel. Noorte meelest oli tegemist ennetava omakohtuga. Nad tegid homoseksuaalile kätega selgeks, et nende sõpra vägistada ei tohi. 

Umbes kuu pärast Ivo surma võttis politsei 27-aastase Rudolf-Mihkli kinni. Mees tunnistas kohe üles nii tapmise kui ka peksmise. Kuid Kuressaares toimunud kinnisel kohtuprotsessil ütles ta kuritegude omaksvõtust lahti.

Tallinna ringkonnakohus jättis Rudolf-Mihkli süüdi ja kümneaastase vangistuse muutmata. Mehe tulevik sõltub sellest, kas riigikohus hakkab tema süüasja arutama või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles