MUST NELJAPÄEV: Linn pimenes teadmata põhjusel

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
SAATUSE IROONIANA oli Kuressaare kesklinnas eile ainus valgustatud punkt Saaremaa vallavalitsuse ja Saarte Hääle toimetuse kõrval asuv tammepuu. Töömehed olid seda juba hommikust saati kaunistanud ning ei pidanud tööd katkestama ka siis, kui kogu ülejäänud kesklinn pimedusse mattus.
SAATUSE IROONIANA oli Kuressaare kesklinnas eile ainus valgustatud punkt Saaremaa vallavalitsuse ja Saarte Hääle toimetuse kõrval asuv tammepuu. Töömehed olid seda juba hommikust saati kaunistanud ning ei pidanud tööd katkestama ka siis, kui kogu ülejäänud kesklinn pimedusse mattus. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kell 15.35 lülitus Kuressaares välja esimene liinilõik, seejärel läksid järjest rivist välja järgmised liinid, mistõttu pea terve Kuressaare linn jäi vooluta.

"Kaablite rikke põhjuste kohta on vara hinnangut anda – selgitustöö käib," ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen.

Elekter kadus suurel osal Kuressaarest eile kella kolmveerand viie paiku. Elektrilevi kodulehelt rikete kaardilt ei olnud võimalik esialgu tuvastada katkestuste põhjust ja likvideerimise aega, sest ka kaart ise oli rivist väljas. Firma teavitas kliente SMS-i teel, et elektrivarustus võib taastuda kella 20.45 ajal.

Kadi raadio eetris valitses vaikus. Kolmapäevases tormis murdus Muhu saarel asuvas mastis antenn, mis edastab Kadi levi nii Muhu kui Hiiumaa kuulajatele. Neis paigus on lootust, et antenn saab parandatud hiljemalt reedeks. Samuti kadus raadiolevi eileõhtuse elektrikatkestuse tõttu Aste piirkonnas.

Pool tundi hiljem taastus mõnes linna piirkonnas elektrivarustus – valgus oli nii veetornimaja akendes, Tolli kui ka Torni tänaval. Samuti on elekter olemas Marientali piirkonnas, Smuulis, Transvaali tänava elanikel ja mõnel pool veel. Kell 17.22 taastus elekter korraks Kohtu tänaval, kuid kadus seepeale taas.

Saaremaa vallavanem Madis Kallas ütles pärast Elektrilevi kliendihalduriga suhtlemist, et rikke võimalik põhjus võib peituda Tolli tänava alajaamas. Rikkebrigaad taastas tema sõnul esimesena voolu Kuressaare haiglas, järgmiseks prioriteediks oli kesklinna voolu taastamine.

Elektrilevi andis kella 18 paiku teada, et Kuressaares ja Aste piirkonnas katkestusest oli mõjutatud ca 1500 majapidamist. Saarte Hääle toimetus sai elektri tagasi kell 17.43.

"Tööd jätkuvad, et lähimate tundide jooksul kõigile Kuressaare linna ja Aste asula inimestele vooluühendus taastada," ütles Jüri Klaassen kella 18 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles