Maakonna laulupeo kava sai lihvi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
PEO OOTUSES: Laulupeo korralduskomisjoni liige Rasmus Tüüts, kunstiline juht Anu Lepik ja lavastaja Raul Vinni.
PEO OOTUSES: Laulupeo korralduskomisjoni liige Rasmus Tüüts, kunstiline juht Anu Lepik ja lavastaja Raul Vinni. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saare maakonna 52. laulupeo korraldajad andsid tulevasuvise suurürituse lavastusele ja repertuaarile lihvi.

Saaremaa vallavalitsus oli eile hommikuks Kuressaarde kutsunud koori- ja liigijuhid ning dirigendid, et arutada ning kohendada suvise laulupeo kava ja repertuaari.

"Nii organiseerimise osas kui ka kunstilise poole pealt on seis juba päris hea," leidis vallavalitsuse kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Aarne Põlluäär. "Kuna peo repertuaar oli aga veel lõpuni kokku leppimata, tegime väikeseid ümbertõstmisi ja parandusi."

Põlluäär lisas, et päris uusi laule peo kavasse siiski ei võetud. Repertuaari koha pealt said eilsel koosolekul sõna sekka öelda ka koori- ja liigijuhid.

Maakondliku laulupeo sisu võtab kokku märksõna "teel olemine". Sellele teemale on üles ehitatud kogu peo kontseptsioon, teel olemisest räägivad kõik esitatavad laulud ja vahetekstid.

Nagu traditsiooniks saanud, liigub laulupeo rongkäik läbi kesklinna, ent siseneb lossihoovi hoopis merepoolsest väravast. "See muudatus on seotud meie laulupeotule saabumisega," ütles Põlluäär, soovimata lähemaid selgitusi jagada. "Mismoodi see tuli saabub – las see jääda üllatuseks."

Põlluääre sõnul täidab seekordsel laulupeol olulist rolli laevamudel, mis valmis tänavusuviseks vabariiklikuks laulu- ja tantsupeoks. "See laev ilmestab ka meie laulupeorongkäigu päist ning on tähtis osa peo kujundusest," lausus Põlluäär.

Peol esinevad kõik maakonna koorid ning rahvapilli- ja puhkpilliorkestrid. "Poiste-, nais- ja meeskoore on meil endal küll vähe, aga kuna kutsume oma peole esinema ka külaliskoorid mandrilt, saab meid seal olema päris palju," rääkis Põlluäär. " Loodame, et peopaik esinejatele ja publikule kitsaks ei jää – häid lambaid mahub ju ühte lauta palju."

Saare maakonna 52. laulupidu toimub 6. juunil 2020 Kuressaare lossihoovis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles