JUUNI: Jant üürimaja ümber jätkub

Saarte Hääl
Copy
MAJA TULEB: Abivallavanem Marili Niitsi sõnul saab üürimaja õigeks ajaks valmis ning projekti näidatakse ka naabritele.
MAJA TULEB: Abivallavanem Marili Niitsi sõnul saab üürimaja õigeks ajaks valmis ning projekti näidatakse ka naabritele. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa valla poolt Kuressaare linna rajatava üürimaja puhul ei ole arhitektide sõnul arvestatud hea tavaga ning lahendamata on parkimisprobleem, mis ähvardab sealsetele kitsastele tänavatele tuua liikluskaose.

Vallas vajalikele spetsialistidele mõeldud Kitsas Kodu 16 üürimaja rajamine on graafikust maas, tunnistab ka vallavalitsus. Siiski jõutakse nende hinnangul valmis tähtajaks 1. jaanuaril 2021, mida nõuab KredExi toetus. Kitsa Kodu ehitamise kogumaksumus on 1 905 600, millest poole katab KredEx. Kitsas Kodu 16 omanikud on 51% ulatuses Saaremaa vald ning ülejäänu kuulus ärimees Tullio Liblikule, aasta lõpus ostis osaluse Ogremor Holding.

Kitsa Kodu rajamisega seotud probleemi tõstatasid naabrid. Endine Kuressaare linnaarhitekt Toomas Paaver leiab koostatud ekspertarvamuses, et Saaremaa valla ja ettevõtja Tullio Libliku Kred-Exi toel elluviidava ühisettevõtmise Kitsas Kodu hoone projekt ei vasta planeeringule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles