TERVIS: Enamikel juhtudel on uriinipidamatus ravitav

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
VALIK ON SUUR: Invaru klienditeenindaja Margit Juht näitab, et abivajajad saavad pakutavast valida ka üsna õhukesi ja diskreetseid sidemeid ning mähkmeid.
VALIK ON SUUR: Invaru klienditeenindaja Margit Juht näitab, et abivajajad saavad pakutavast valida ka üsna õhukesi ja diskreetseid sidemeid ning mähkmeid. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Valdavalt vanemaealistele inimestele tekitab ebamugavusi uriinipidamatus, põhjustades sotsiaalseid ja hügieenilisi probleeme. Paljud pelgavad tohtritele sellest rääkida, pidades intiimsete probleemide käsitlemist piinlikuks.

Tohtrid julgustavad inimesi kõigist terviseprobleemidest rääkima, toonitades, et enamikel juhtudel on uriinipidamatus ravitav. Kuressaare perearst Kairi Rohtla ütleb, et kui patsiendil on mure suur, siis räägib ta sellest ka arstile.

Uriinipidamatuse all kannatavad nii mehed kui ka naised ja see on kõige sagedamini seotud vaagnapõhjalihaste nõrkusega. "Paljudele sünnitanud naistele muutub see pärast menopausi probleemiks," märgib doktor Rohtla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles