Ühiskolleegiumi nime laitis maha ka ministeerium

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Saaremaa ühisgümnaasium
Saaremaa ühisgümnaasium Foto: www.facebook.com

Sarnaselt keeleteadlastega ei soovita ka haridus- ja teadusministeerium panna praeguse Saaremaa ühisgümnaasiumi järglaseks saava kooli nimeks Saaremaa ühiskolleegium. 

Põhjuseks on põhikooli ja gümnaasiumiseaduse säte, mille kohaselt ei tohi kooli nimi olla eksitav antava haridustaseme suhtes. Sõna kolleegium viitab ministeeriumi arvates pedagoogilises tähenduses kesk- või kõrgkoolile, mõnes kontekstis ka internaatkoolile. Lisaks viidatakse veel kolmele erinevale punktile, miks nimi ei sobi.

Ministeerium ei pea omavalitsusele nime osas kooskõlastust andma, seekordne arvamus kujundati Saaremaa vallavalitsuse pärimise peale.

Saaremaa ühisgümnaasiumi direktori Viljar Aro sõnul on igaühel õigus oma arvamusele. Kool korraldas tema sõnul mitmeetapilise nimeleidmise konkursi, kus said osaleda kõik. Suure vahega teiste ees võitis just nimi Saaremaa ühiskolleegium.

Saaremaa vallavalitsuse kommunikatsiooninõunik Valmar Kass ütles, et vallavalitsus asub koosolekul teemat arutama ja seejärel selguvad järgmised sammud. Praeguste gümnaasiumide reorganiseerimise otsus on volikogu päevakorras veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles