ENNE JA NÜÜD: Vanus on vaid number, teab 57 aastat õpetajana töötanud Mahta Aksalu

Copy
57 AASTAT KOOLIÕPETAJA: Mahta Aksalu on Kärla koolis olnud algklasside õpetaja, ajalooõpetaja, õppealajuhataja, direktori kohusetäitja ja pikapäevarühma kasvataja.
57 AASTAT KOOLIÕPETAJA: Mahta Aksalu on Kärla koolis olnud algklasside õpetaja, ajalooõpetaja, õppealajuhataja, direktori kohusetäitja ja pikapäevarühma kasvataja. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kõik, kes Mahta Aksalu teavad-tunnevad, ütlevad, et ta on ehtne maa sool. Auväärne naine, kes 57 rõõmurohket aastat kooliõpetaja ametit pidanud, hoiab ka praegu vaimu värske ja keha vormis võimlemise ja kepikõnniga, laulab kirikukooris ning peab ka EELK Kärla koguduse pastoraadis perenaise ametit.

Mullu oktoobris 82. sünnipäeva tähistanud Mahta on terve elu pühendanud õpilastele. Pühendumus on kandnud head vilja: tema õpilased on võitnud ajaloo-olümpiaade ning esindanud Saaremaad ka vabariiklikel jõukatsumistel. Proua Mahta tööd on läbi aastate tunnustatud ka mitme preemia ja aumärgiga.

Kooliteed alustas Mahta kodukülas, Karala koolis. Kuna aga õpilasi sealkandis nappis, pandi kool kinni ja Karala lapsed pidid kooliteed jätkama Lümandas. Seal Mahta Aksalu seitsmenda klassi lõpetaski.

Tagasi üles