Vald ostab ligi 66 000 euro eest uue välilava

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: SH

Tegu on mobiilse välilavaga, mis võimaldab korraldada kultuuriüritusi kohtades, kus see varem võimalik ei olnud. Lava läheb maksma 65 868 eurot ja see ostetakse Leisi ettevõttelt PartyTrade OÜ.

Kuressaare Kultuurivara turundusjuhi Merike Lipu sõnul loob uus lava eelduse maakonnas toimuvate ürituste kvaliteetsemaks korraldamiseks, sealhulgas võimaluse pakkuda kohapealset olemasolevat lava suurematele kontserdi- jm korraldajatele. Seejuures saab seda kasutada maapiirkondades, kuhu mittemobiilse lava transportimine ja ehitamine on keerukas, ajamahukas ning kulukas.

Välilava haldamise, säilimise ja remondi eest hakkab vastutama Kuressaare Kultuurivara. Praegune Kultuurivara kasutuses olev ja maakondlikke kultuuriüritusi teenindav välilava on soetatud 1999. aastal. Kultuurivara sai senise välilava enda hallata 2007. aasta suvel, ent Lipu sõnul leiti juba toonases vastuvõtuaktis, et lava on amortiseerunud ja vajab kapitaalset remonti.

Uhiuus järelveetav (haagis-) välilava kaalub maksimaalselt täismassiga 3,5 tonni. Selle paigaldus võtab kahel inimesel aega umbes tunni. Lava hoitakse kokkupanduna selleks ettevalmistatud kohas, lisas Kultuurivara turundusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles