Admirali monumendi raha hakkab kokku saama

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Saaremaa merekultuuri seltsi tegevust vedav Rein Sepp näitab, kus võiks Bellingshauseni monument olla.
Saaremaa merekultuuri seltsi tegevust vedav Rein Sepp näitab, kus võiks Bellingshauseni monument olla. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Admiral Bellingshauseni monumendi rajamist puudutavat planeeringut ja ehitushanget ettevalmistav Saaremaa vallavalitsus kinnitab, et kogu projektiks vajalik 170 000 eurot on peaaegu koos.

Hetkeseis on selline, et kultuuriministeerium toetab monumendi rajamist 30 000 euroga, vallaeelarvesse on kirjutatud samuti 30 000, millele lisanduvad erinevate projektide omaosalused ehk kokku 52 313 eurot. Ühisrahastuskeskkonna Hooandja kaudu kogunes ligi 10 000 eurot. Lisaks loodab vald mälestusmärgi rajamiseks kaasata veel täiendavalt 50 000 eurot projektiraha.

KRISTEL PEEL: Aktiivne töö käib, et leida veel rahastusallikaid.
KRISTEL PEEL: Aktiivne töö käib, et leida veel rahastusallikaid. Foto: SH

"Seega raha on veel puudu, kuid aktiivne töö käib, et leida veel rahastusallikaid," lausus Saaremaa vallavalitsuse kultuurinõunik Kristel Peel. Ta lisas, et suured lootused olid vallal seotud MTÜ Saarte Kalandusega, kuid kahjuks leidis selle projektide hindamise komisjon, et Bellingshausen ei ole siiski jäädvustamist piisavalt väärt. Seetõttu jätkavad vald, Saaremaa merekultuuri selts, Saaremaa arenduskeskus ja teised asjast huvitatud osapooled aktiivselt rahastus- ja sponsorlusvõimaluste otsimist.

Vald on seoses projektitaotlustega võtnud monumendi rajamiseks erinevaid hinnapakkumisi, mille põhjal võib selle kogumaksumuseks koos teavituskampaaniaga kujuneda kuni 170 000 eurot. Ainuüksi monumendi graniidist alus moodustab sellest ühe hinnapakkumise järgi 120 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles