Traagilise avarii põhjustaja on tuntud liiklushuligaan (46)

Saarte Hääl
Copy
Jaanuaris kolme inimese surma põhjustanud juhi auto
Jaanuaris kolme inimese surma põhjustanud juhi auto Foto: Erakogu

Eile põhjustas kihutav ja tõenäoliselt purjus Audi juht Saaremaal kahe naise ja 8-kuuse lapse hukkumisega päädinud liiklusavarii. Selgub, et Audi juht on varem liiklusrikkumiste eest korduvalt kohtulikult karistatud.

2012. aasta 22. oktoobril mõistis kohus A.R süüdi purjus peaga politseiauto eest ära kihutamises. Kohtus tunnistas mees ka ise end süüdi selles, et juhtis joobes olekus autot 20. oktoobri õhtupoolikul ning eiras politseiametniku peatumismärguannet, kiirendades patrullauto eest ära asulavälisel teel kiirusega 180 km/h.

Kohus määras selle teo eest mehele karistuseks viis kuud ja 27 päeva vangistust tingimisi 18 kuulise katseajaga.

Sarnase mustriga käis A.R kohtust läbi ka 2017. aastal. Kohus tunnistas A.R süüdi 2017. aasta 7. oktoobril kella 7.18 ajal Lääne-Saare vallas Kuivastu-Kuressaare maanteel toime pandud episoodis, kui sõiduauto juht eiras politsei poolt antud kohustuslikku peatumismärguannet. Siniste ja punaste vilkurite ja sireenide peale lisas ta kiirust ja põgenes.

Kohus määras väärteo eest karistuseks 15 päeva aresti ja võttis pooleks aastaks mehelt juhtimisõiguse.

Eile juhtus Saaremaal Risti-Virtsu-Kuivastu maantee 128. kilomeetril raske liiklusõnnetus, kus esialgseil andmeil hukkus kaks naist ja väikelaps. Ligi kümme kilomeetrit enne sündmuspaika fikseerisid patrullbussis käsikiirusmõõtjaga kiirust mõõtnud politseinikud Audi kiiruseks 138km/h. Politseinikud asusid patrullbussiga Audile järgi sõitma, kuid kaotasid selle kohe silmist ja peatumismärguannet talle anda ei jõudnud. Audit juhtinud 34-aastase mehe joobe kohta annab täpsemad vastused ekspertiis, kuid meedikute esialgse info kohaselt oli ta alkoholijoobes.

Hetkel teadaolevalt viidi Audi juht ja veel üks Volvos olnud naine raskes seisundis kopteriga Tallinna haiglasse.

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles