Traagilise avarii põhjustanud mehe joove oli 3,7 promilli

Saarte Hääl
Copy
Avarii.
Avarii. Foto: Politsei ja piirivalveamet

Laupäeval Saaremaal juhtunud liiklusõnnetuses jättis elu kolm inimest ja kaks võitlevad elu eest Tallinna haiglas. Politsei kinnitusel näitas esialgne vereanalüüs, et Audit juhtinud mehe veres oli 3,7 promilli alkoholi.

"3,7 promilli oli Audit juhtinud isiku verest esialgselt leitud. Aga selle peab kinnitama ekspertiis. Ekspertiisi tulemusi hetkel veel ei ole," ütles ERR-i uudisteportaali vahendusel PPA Kuressaare jaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi.

Prokurör Rainer Amur ütles, et laupäeval Saaremaal juhtunu ei ole liiklusõnnetus, vaid kuritegu: "Prokurörina nimetan ma seda liiluskuriteoks. Karistusseadustik sellist mõistet nagu liiklusõnnetus tegelikkuses ei tunne, vaid tuntakse liikluskuritegusid. Ja eilne juhtum on karistusseadustiku mõistes kõige raskem liikluskuritegu, mida seadus ette näeb."

Amur ütles, et selliseid õnnetusi saavad ära hoida vaid liiklejad ise. "Nende asjade puhul saab alati midagi teha. Ja see, mida saab teha, on see, et see isik, kes on sellises joobes, ei istu autorooli, ei lähe sõitma. Need inimesed, kes sellised teod toime panevad, on ise need, kes saaksid seda ära hoida, jättes oma teod tegemata," sõnas Amur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles