Vald saab huvitegevuseks 444 000 eurot

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Euro.
Euro. Foto: unsplash.com/Tom Barrett

Riigi poolt Saaremaa vallale kolmandat aastat eraldatavast huvihariduse ja huvitegevuse toetusest, mida on tänavu 444 317 eurot, kavatsetakse enim ehk 172 000 eurot kulutada huvikoolide pedagoogide ja noorsootöötajate palkadeks.

Projektitoetusteks läheb 160 000 eurot, ütles valla noorsootöö ja huvihariduse peaspetsialist Lindia Lallo. 22 000-ga toetatakse tema sõnul majanduslikes raskustes perede laste huviharidust. Sissetulekutest sõltumata on peredel võimalik neli korda aastas taotleda laste huvihariduses ja huvitegevuses osalemiseks transpordikulude hüvitamist, milleks vald eraldab 10 000 eurot.

25 000 eurot kulutatakse pearaha suurendamise kaudu erahuvikoolides ja eraspordiklubides käivatele andekatele lastele. 18 000 euroga jätkatakse käimasoleval õppeaastal alustatud tegevusi, nagu näiteks koolispordiga seotud töö.

3000 eurot on Lallo sõnul planeeritud ülevallaliseks huvihariduse ja huvitegevuse läbiviimiseks.

27 300 euroga toetatakse valla esindamist nii Eestis kui ka välismaal ning 5000 euroga toetatakse ühe klubi ühe treeneri kutsekvalifikatsiooni taotlemist või olemasoleva tõstmist.

Saaremaa abivallavanem Helle Kahm märkis, et kuna omavalitsustele eraldatav summa ei ole riigi poolt seni veel lõplikult kinnitatud, võivad esialgselt kavandatud summad veidi muutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles