MÄLESTADES: Elju Puskar

Saarte Hääl
Copy
26. jaanuaril leidis kohalik jahimees Valga vallas Paju külas metsast mullu 10. detsembril Valga linnas kodust lahkunud ja kadunuks jäänud 60-aastase mehe surnukeha.
26. jaanuaril leidis kohalik jahimees Valga vallas Paju külas metsast mullu 10. detsembril Valga linnas kodust lahkunud ja kadunuks jäänud 60-aastase mehe surnukeha. Foto: unsplash.com

7.12.1936 – 16.01.2020

Lahkunud on meie hea kolleeg, dr Elju Puskar.

Elju Puskar sündis 7. detsembril 1936 Kiviõli linnas. Pärast keskkooli lõpetamist Tallinnas asus ta õppima Tartu ülikooli arstiteaduskonda, mille lõpetas 1962. aastal pediaatrina.

1962. aastal alustas Elju Puskar tööd tollases Kingissepa Linnahaiglas jaoskonna pediaatrina.

Dr Elju Puskar oli väga põhjalike ja laialdaste teadmistega, sügava analüütilise mõtlemise ja praktiliste oskustega kolleeg. Tema eriliseks huviks sai lastekardioloogia, millega ta oma tööaastate kestel tegeles väga põhjalikult.

Äärmiselt tööka, kohusetundliku ja ausana saavutas ta patsientide lugupidamise. Hea suhtlejana ja laia silmaringiga inimesena oli Elju Puskar oma kolleegide hulgas hinnatud kaaslane. Tundsime teda kui optimistlikku, naeruhimulist ja rõõmsameelset inimest.

Arstitöö kõrval oli Elju lemmiktegevus lugemine. Eriti südamelähedane oli talle eesti autorite looming, millega ta kuni viimase ajani suurepäraselt kursis oli. Eljule meeldis väga toimetada oma koduaias.

Elju Puskar oli kauaaegne Saaremaa Arstide Seltsi liige ja aktiivne kaasalööja Saaremaa Arstide Seltsi töös. Elju hindas kõrgelt kodu ja lähedasi. Teda jäävad leinama tütar ja lapselaps.

Mälestus dr Elju Puskarist kui kogenud arstist, arukast kolleegist ning toredast kaaslasest jääb kolleegide ja patsientide südamesse.

Saaremaa Arstide Selts
Kuressaare Haigla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles