Masuudilaost saab loomade varjupaik

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
UUED RUUMID: Masuudilaost ümberehitatud ruumides peaks jaguma ruumi kõigile püütud loomadele.
UUED RUUMID: Masuudilaost ümberehitatud ruumides peaks jaguma ruumi kõigile püütud loomadele. Foto: Saaremaa vallavalitsus

Lähinädalatel kuulutab Saaremaa vallavalitsus välja hanke, et leida teenusepakkuja, kes hakkaks vallas kodutuid koeri ja kasse püüdma ja pidama, leiaks neile uue omaniku ning loomi vajadusel ka raviks ja eutaneeriks. Hanke võitja saab enda kasutusse valla remonditud ruumid Kuressaare Soojuse endises masuudilaos.

Katrin Hämelainen
Katrin Hämelainen Foto: saaremaavald.ee

Valla järelevalve peaspetsialisti Katrin Hämelaineni sõnul pole MTÜ-del ruume kusagilt võtta, seepärast ongi vald nõus tulevasele teenusepakkujale vastu tulema. 

Vallale antud vanas masuudilaos saab hanke võitja talle sobivalt sisustada ligi 170 ruutmeetrit nõuetekohaselt remonditud pinda. Seal leiaks ulualuse ka koerad, kellele seni pole sobivate ruumide puudusel saadud varjupaika pakkuda. 

“Uued ruumid ongi selleks, et ükski hulkuv kass ja koer ei jääks teenindamata ruumipuuduse tõttu,” ütles Hämelainen.

Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu juhatuse liige Edit Annusver ütles, et kui tingimused sobivad, kavatsevad nad hankel osaleda. 

Varjupaikade MTÜ, mis koondab Eestis seitset varjupaika ja on firma kodulehe andmeil leidnud uue kodu rohkem kui 13 000 loomale, ei plaani esialgu Saaremaale laieneda. Kuid ühingu üldjuhi Triinu Priksi sõnul tutvuvad nad kõikide hangete tingimustega ja teevad siis otsuse. “Oleneb, kas omavalitsus otsib ainult teenusepakkujat või soovib, et teenusepakkujal oleks endal ka varjupaik,” selgitas Priks.

Kuigi seadus kohustab omavalitsusi hulkuvate loomadega tegelema, polnud väikestel valdadel enne ühinemist selleks raha ega ka ruume. Kuressaares ja Lääne-Saare vallas osutas teenust MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu, kuid nemadki pakkusid varjupaika vaid kassidele. Aastal 2018 lisandus Ida-Saaremaale Audla vanas poehoones tegutsev Nurrunurk MTÜ.

Uus loomade varjupaiga maja
Uus loomade varjupaiga maja Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles