Sõmera õnnetused oli traagiline kokkusattumus

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Foto: unsplash.com

Sõmera hooldekodu kahe järjestikuse nädalavahetuse surmajuhtumid on traagilised sündmused ja kokkusattumus, mida ei saanud ära hoida.

“Hooldekodu personalis ega töökorralduses ei ole mitte midagi muutunud ning tegu on tõesti olnud väga kurva asjaolude kokkulangemisega, et sellised õnnetused juhtusid kahel järjestikusel nädalal,” sõnas Sõmera hooldekodu juht Terje Hanson

Ta lisas, et hooldekodu igas majas ja osakonnas töötab päevasel ajal kaks tegevusjuhendajat, õhtusel ja öisel ajal üks tegevusjuhendaja.

Hooldekodu juht rääkis, et töötajad teevad oma tööd südamega ja loomulikult on igaüks mõelnud, kas saanuks midagi teisiti teha. Mõlemat olukorda on analüüsitud ja leitud, et kummalgi korral ei oleks töötajad saanud õnnetust ära hoida. 

Hanson lisas, et kahjuks juhtub seda vahel ka tavalistes kodudes, et eakad või segaduses inimesed lähevad kaduma või nendega juhtub õnnetusi. Terje Hansoni sõnul tunnevad inimesed enamasti oma kodukohta, oskavad ise liikuda ja probleeme ei ole. Viimane traagiline õnnetus juhtus hooldekodus viis aastat tagasi, kui inimene vabasurma läks.

Terje Hanson tänas politseid, SA-d Kadunud ja kõiki inimesi, kes otsingutel aitasid. “Kuigi tegu polnud seaduse mõttes pereliikmetega, oleme aastaid koos elanud ja hoolime oma elanikest sügavalt,” sõnas ta. “Need on tõesti olnud rasked õnnetused. Minu ja meie töötajate sügav kaastunne lahkunute lähedastele.”

59-aastane Peeter lahkus Sõmera Kodust 31. jaanuari õhtul kell 23, seljas vaid T-särk ja jalas tennised. Rohkem teda elusana ei nähtud. Oli teada, et Peetri tervislik seisund on kehv ja mälu halb. Seega võis karta, et mees ei pruugi leida tagasiteed. 

Kuressaare patrullitalituse välijuht Liis Laur ütles, et reede öösel alanud Peetri otsingud jätkusid pühapäeva hommikul kell 9. Väljas olid nii politsei kui ka vabatahtlikud. Lisaks tuli Leisi vabatahtliku päästekomando päästja Silvar Mehik appi päästekomando drooniga.

SA Kadunud kirjutas, et droon, mida saab kasutada maastikupõlengute avastamiseks ja kadunud inimeste otsimiseks, täitis täielikult oma eesmärki. Kell 17.15, vahetult enne pimenemist, märkas Silvar lagedal alal põllu peal maas lamavat inimest. 

Nädal varem laupäeval oli häirekeskus saanud teate, et Sõmera hooldekodu tiigis on surnukeha. Kell 17.10 tõid päästjad tiigist välja hooldekodu kliendi, 63-aastase naise vägivallatundemärkideta surnukeha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles