Naise süütaja läks mõrvasüüdistusega kohtu alla

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Kohtu haamer. Foto on illustreeriv.
Kohtu haamer. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Kõrkküla, 13. august kell kümme õhtul – tüli tõttu vihane mees tuleb kõrvalruumist põlevvedeliku kanistriga, kallab esikus seisva naise sellega üle ning süütab põlema.

Naise karjumise peale tuleb kõrvalmajast uurima, mis juhtus, mehe ämm, keda Rein (54) ähvardab tappa, kui ämm ei lahku.

"Mees üritas samal ajal naise riideid kätega kustutada," kirjeldas Lääne ringkonnaprokurör Rainer Amur.

Kiirabi viis ulatuslike põletushaavadega naise Kuressaare haiglasse ja õnneks jäi ta ellu, kuid Reinu jaoks tähendab äkkvihas sooritatud kuritegu pikki aastaid vanglatrellide taga. Süüdistuses heidab prokuratuur ette mõrvakatset, tapmisähvardust ning lõhkeaine omamist.

"Kui tapmine pannakse toime piinaval või julmal viisil, nimetatakse seda mõrvaks ning karistatakse tapmisest rangemalt,“ selgitab prokurör Amur. "Kuna arstidel õnnestus naise elu päästa, jäi tegu katseks, kuid võimalik karistus määratakse ennekõike teo, vähem tagajärje järgi." Mõrva eest näeb karistusseadustik ette kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse. Süüdistuse järgi tekkis elukaaslaste vahel tüli pärast külaskäigult naasmist, kui Rein jätkas kodus alkoholi tarvitamist.

Lisaks avastasid politseinikud mehe valdustest enam kui 8 kilo kasutuskõlblikku trotüüli. Tegemist on seaduse mõistes suure koguse ebaseadusliku lõhkeainega, mille käitlemise eest võib karistada 2- kuni 10-aastase vangistusega.

Ähvardamine on süüdistuse punktidest kõige leebem kuritegu, mille karistuseks kuni aastane vangistus. Eesti kohtus karistusi ei liideta, vaid suurim mõistetud karistus katab ka teised kuriteod.

Politsei pidas Reinu kahtlustatavana kinni 13. augustil, ta vahistati kohtu loal kaks päeva hiljem ning on vahi all siiani. Viimasel kümnel aastal on Saaremaal mõrvas süüdi mõistetud kaks meest. Sulev Kirs 2008. aastal naise surnuks peksmise eest ja Gevin Kütt 2015. aastal Astes kortermaja süütamisega kahe inimese surma põhjustamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles