LUUBI ALL ⟩ Soe talv pole tegelikult mitte mingi ilmaime

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
ÕIGES AMETIS: Veel hiljuti Saaremaal erinevaid ameteid pidanud Ivar Ansper on tagasi erialasel tööl keskkonnaagentuuris.
ÕIGES AMETIS: Veel hiljuti Saaremaal erinevaid ameteid pidanud Ivar Ansper on tagasi erialasel tööl keskkonnaagentuuris. Foto: Erakogu

Saarlasest meteoroloog Ivar Ansper pole varem nii sooja talve kogenud, kuid see ei tähenda, et külmad talved võiks tulevikus ära unustada.

Käesolev aasta on erakordne, ütles Ansper, kes töötab keskkonnaagentuuri prognoosmudelite osakonna peaspetsialistina. "Eks sooje talvesid ole ka enne olnud, aga mulle endale ei tule küll meelde, et talv nii pikalt püsivalt plusskraadides püsib." Samas on käesoleva talve kohta vara lõplikke järeldusi teha, kuna veebruar ja märts on veel ees.

Pikaajalisema ilmaennustuse (kuu või pikem periood) koostamisel võtavad ilmaennustuste koostajad aluseks varasemate aastakäikude arengud. Nüüd hakkab tekkima probleem, kus piiratud andmebaasi tõttu (viimane 100 aastat) pole sarnase ilmastikuga aastaid varasemast enam võtta ja see teeb ennustamise keerulisemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles