Uuenduskuuri läbi teinud Soela sadam saab teenindushoone

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
TÖÖ KÄIB: Markend Team OÜ ehitusmehed alustasid teenindushoone ehitust, mis peab valmima enne jaanipäeva. Pildil tööhoos Raido Rumm.
TÖÖ KÄIB: Markend Team OÜ ehitusmehed alustasid teenindushoone ehitust, mis peab valmima enne jaanipäeva. Pildil tööhoos Raido Rumm. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Viimasel kümnel aastal korraliku uuenduskuuri läbi teinud Soela sadamas algas teenindushoone ehitus.

Teenindushoones saab paate hoida ja remontida ning käia duši all, ütles Soela sadama seltsi juhatuse liige Margus Pajuste.

Hoones on kokku 360 ruutmeetrit pinda, sellest 300 ruutmeetrit esimesel korrusel, mis on ette nähtud paatide hoidmiseks ja remontimiseks. Teisele korrusele tulevad teenindusplokk, tualetid, duširuum, sadamakapteni ruum ja panipaigad. Edaspidi lisanduvad teisele korrusele saun ja puhkeruum.

Pajuste sõnul saab paatide hoidmise ruumis suvehooajal ka üritusi korraldada. Esimene pidu on plaanis 1. augustil, kui Soela sadamas peetakse Pammana poolsaare külade kokkutulekut. Usutavasti mahutab 12 meetri laiune ja 25 meetri pikkune ruum ära kõik kokkutulekust osavõtjad. Üritusel aitab meeleolu üleval hoida estraadilaulja Boris Lehtlaan.

Soela sadama teenindushoone läheb maksma 190 000 eurot, suurem osa rahast tuleb INTERREG Central Baltic programmi Smart Marina projektist. Ehituse omaosaluse katteks andis 36 000 eurot Saaremaa vald. Teenindushoone peab valmis olema 15. juuniks. Samast projektist saavad toetust ka hiidlased, kel kulub erinevatele töödele Kärdla, Roograhu ja Orjaku sadamas kokku 526 000 eurot.

Soela sadama arendamist veab 2008. aastal asutatud Soela sadama selts, millel on praegu 66 liiget. Seltsi abiga ehitati uus sadamahoone, süvendati akvatooriumi ja rekonstrueeriti sadamakai.

2016. aastal valiti Soela sadam koos Puise kalasadamaga Läänemaal ja Purtse jahtsadamaga Ida-Virumaal Eesti parimate väikesadamate hulka. Soela sadama puhul tõsteti esile selle rolli kogukonnakeskusena. Sadama ümber on koondunud nii kohalikud kui ka suvesaarlased.

Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles