Vald lõi teetööde rahastamisreeglid

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Teetööd. Foto on illustratiivne.
Teetööd. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Saaremaa vald pani paika teehoiu investeeringute nimekirja koostamise reeglid, et raha kasutamine oleks sihipärane ja läbipaistev.

Vallavanem Madis Kallase möödunud nädalal väljaantud käskkiri lõpetab olukorra, kus osavallad panid teehoiu investeeringute nimekirja kokku igaüks omal moel. 

"Ei peaks olema nii, et kes kõvemini karjub, see saab," ütles Saaremaa valla teede peaspetsialist Enno Reis

Edaspidi sõltub tolmuvaba katte ehitamine eelkõige tolmuprobleemidega majapidamiste arvust ja liiklustihedusest, mitte aga mõne osavallakogu liikme kinnisideest saada oma külateele mustkate. 

Nimekirja mustandi paneb kokku piirkondlik teespetsialist, seda arutab osavallakogu ja kinnitab vallavalitsus. Arvesse lähevad ka kodanike ettepanekud, kui need on põhjendatud.

Leisi osavallakogu esimees Liina Saar ütles, et nimekirja koostamise reeglid on teretulnud, sest siiani oli kõik väga kaootiline. "Meie osavallakogu probleem oli see, et keegi meile nimekirja ei tutvustanud ja me ei saanud selle koostamisel kaasa rääkida." Saare sõnul saatis Leisi osavallakogu oma ettepanekud küll aasta lõpus vallavalitsusse, kuid siiani puudub tagasiside, kas neid ka arvesse võeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles