LUGEJA KÜSIB: Miks uue kaupluse kinnistul puud maha võeti?

Saarte Hääl
Copy
Magaziini kaupluse ehituse algus jaanuaris.
Magaziini kaupluse ehituse algus jaanuaris. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Elan Kuressaarde ehitatava Magaziini kaupluse naabruses. Mind üllatas see, et naaberkinnistult puud maha võeti. Tõsi, need puud kasvasid arenduse kinnistul ja saemehel oli kehtiv raieluba, kuid küsimus on varasemates lubadustes ja suhtluses naabritega. Alguses lubas arendaja puud säilitada ja sellel teadmisel meie maja elanikud ka olid. 

Kes pidanuks teavitama, et puud maha lähevad? Vald, ehitaja? Miks seda ei tehtud? Kas poleks mõistlik avalikus ruumis plaanitavatest-toimuvatest raietest inimesi paremini teavitada? Kas valla kodulehel ei võiks olla näiteks ülevaade viimase raiekomisjoni otsustest? 

Vastab Saaremaa vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk:

Esialgses projektis oli küll ette nähtud puud säilitada, kuid ehituse käigus selgus, et nad saavad ehitusega nii palju kahjustada, et pikemas perspektiivis lähevad nad välja niikuinii. Nendel puudel ei ole seal kahe pimeda seina vahel kasvamiseks perspektiivi.

Seetõttu andsin vallavalitsusse tulnud taotluse peale ka raieloa. Küll aga on kohustus teha krundil asendusistutus. 

Minu hinnangul oleks pidanud naabreid puude mahavõtmisest teavitama ehitaja, seda enam, kui ehitajal on nendest puudest korteriühistuga varem juttu olnud.

Info viimaste väljaantud raielubade kohta ei ole tõesti enam valla kodulehele jõudnud, kuna haljastaja lahkus töölt ning ma ei ole selle teabe avaldamist ka väga vajalikuks pidanud. 

Kui vallakodanikud soovivad, võin seda tabelit edasi täita. Samas – kui keegi tunneb huvi, kas vastav luba on mingi krundi jaoks välja antud, saab seda infot alati anda. 

Kuna valdavalt on siiski tegemist üksikute puude mahavõtmisega erahoovides, ei ole see niisugune info, mis peaks avalikkust väga huvitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles