Politsei tahab Kuressaare kesklinna lisakaameraid

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
RAINER ANTSAAR
RAINER ANTSAAR Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl

Politsei soovib vallavalitsuselt Kuressaarde viit lisakaamerat, et kesklinna turvalisemaks muuta ja vägivallakuritegusid lahendada.

Mullu laskis Saaremaa vallavalitsus Kuressaare linnasüdame renoveerimise ja ümberehitamise käigus paigaldada 17 kaamerat.

Saaremaa vallavalitsusele saadetud taotluses kinnitab Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar, et olemasolevad kaamerad on kohaliku kogukonna ja politsei hinnangul väga vajalikud ning end juba õigustanud, kuid neid oleks juurde tarvis.

"Lisakaamerate paigaldamisega tagame kaamerasüsteemi terviku, mis võtab valve alla kogu kesklinna piirkonna," ütles Antsaar Saarte Häälele.

Tema sõnul teevad politseile muret päeval kesklinnas alkoholi tarbivad inimesed ja nädalavahetustel baaride külastajate vahel tekkivad tülid, mis aeg-ajalt paisuvad kaklusteks ning viivad võõra vara lõhkumiseni.

"Oluline on, et inimesed mõistaksid: avalikku korda rikkudes või teistele viga ja kahju tehes ei jää nad anonüümseks ning igale teole järgneb kohe ja kiiresti seadusega ettenähtud karistus," lausus Antsaar. "Usun, et juba kaamerate olemasolu aitab mõnda süütegu ennetada."

Politseijuht leiab, et lisakaamerad saaks paigaldada juba olemasolevate kaamerate juurde, ent vaatama teises suunas.

Üht lisakaamerat soovib politsei Torni ja Tallinna tänava ristmikule suunaga Torni tänava poole, teist aga näitama Ferrumi kaubamaja ja Kuressaare kultuurikeskuse vahelist ala. Kolmas kaamera oleks suunatud ööklubi Privilege poole, neljas Raekoja tänavalt kesklinna suunas, viies aga Turu ja Kauba tänava nurgalt Kauba tänava poole.

Antsaare sõnul on politsei- ja piirivalveamet valmis täiendavate kaamerate pilti salvestama.

Kaamerad paigaldab Saaremaa vald, salvestamisega seotud kulud katab politsei ja piirivalveamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles