Väikese Dilara südameoperatsioon õnnestus

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
DILARA SAAR on rõõmus 3-aastane tüdrukutirts.
DILARA SAAR on rõõmus 3-aastane tüdrukutirts. Foto: Irina Mägi

Haruldase südamehaigusega 3-aastane Saaremaa tüdruk Dilara kosub Rootsis südameoperatsioonist, mis sai teoks tänu annetajatele.  

"Mul on väga hea meel, et operatsioon õnnestus," rõõmustas rütmihäirega Dilara aitamiseks raha kogunud MTÜ Naerata Ometi juhatuse liige ja projektijuht Heiki Lutschan. "Arsti sõnul läks ablatsiooniprotseduur edukalt ja Dilara kosub hästi."

Dilarat opereeris ja ravib Göteborgi ülikooli Sahlgrenska haiglas töötav eestlasest südamekirurg Hasso Uuetoa. "Tema on peret nõu ja jõuga väga palju aidanud," kinnitas Lutschan. 

Tema sõnul oli Dilaral siiski teist tüüpi rütmihäire kui see, mida Tartus ravida üritati.

Kolmeaastane Dilara sündis väikelaste seas haruldase raske rütmihäirega, mis pani ta südame tundideks pekslema rohkem kui 260 lööki minutis. Dilara südant hoidsid kontrolli all väga tugevad ravimid, mille kauane tarvitamine võib aga organismi kahjustada. Dilarale tehti Eestis kaks südameoperatsiooni, ent ebaõnnestunult. Seetõttu asus tüdruku ema uurima võimalusi lapse raviks välismaal.

MTÜ Naerata Ometi kogus Dilara operatsiooni ja ravi jaoks veidi üle 22 000 euro, millest 18 500 eurot maksis ühing haiglale. Ülejäänud raha läheb Dilara ja ta ema sõidu- ja elamiskulude ning kampaania kulutuste katteks. "Kui Dilara taastusravi lõpeb ning peaksime haiglalt mingi summa tagasi saama, tahame seda raha kasutada ühe 19-aastase neiu aitamiseks, kel on samasugune haigus nagu Dilaral," rääkis Heiki Lutschan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles