Väike Kunstituba pakub kunstilist lastehoidu

Saarte Hääl
Copy
Väike Kunstituba asub aadressil Kauba tänav 5.
Väike Kunstituba asub aadressil Kauba tänav 5. Foto: Erakogu

Kauba tänav 5 on end sisse seadnud salapärane Väike Kunstituba, kuhu sisse astudes satuksid lapsed nagu vanaema juurde. Seal hubases toas loetakse muinasjuttu, tehakse kunsti, süüakse küpsiseid ning juuakse teed.

Veebruaris alustas Kuressaares tööd kunstiline lapsehoid, kus õpetatakse uudseid kunsti- ja käsitöötehnikaid nii koolilastele kui ka noorematele. Kesklinnas asuvale kunstitoale panid aluse usinad naised, kellel on selge missioon edendada kultuuri- ja kunstielu ning panna rõhku säästva arengu põhimõtetele. Kevadest hakkavad toimuma koolitused ka noortele ja täiskasvanutele. 

Kunstiõpetaja Liisa rääkis, et mõte väikese kunstitoa ülesseadmiseks tekkis sellest, et tundus olevat puudus ühest hingega kohast, kus nii lapsed kui täiskasvanud võiksid käia. "Ja muidugi tahame õpetajatena teistele seda edasi anda, mida oleme õppinud. Pikas perspektiivis võiks kunstituba kujuneda taolise elustiili viljelejaks ja propageerijaks, ehk siis niiöelda kunsti abil väärtushinnangute kujundajaks."

"Meie kunstitoa teadmiste ja oskuste arsenali täiendab teiste seas üks vahva multitalent, kes on muidu doktorikraadiga bioloog, kuid rohkem tuntud pärimuskultuuri edendajana," kirjutab Väike Kunstituba oma facebooki lehel. Lisaks kuulub kunstilisse meeskonda lasteaia- ja klassiõpetajast koosnev duo, kes täiendab end waldorfpedagoogikas ning kelle vedamisel saavad lapsed peagi osa eesti rahvajuttudest inspireeritud teatri-muinasjutuhommikutest. Veel kuulub Väikese Kunstitoa ridadesse kunsti - ja käsitööõpetaja. Puhtjuhuslikult on peaaegu kõigi puhul tegemist paljulapste pereemadega.

Ühingu tegevus ei piirdu üksnes visuaalkunsti haru propageerimisega. See hõlmab ka näiteks Eesti kultuuriloolist pärandit (regilaul jne) ning heategevuslike ürituste korraldamist, et toetada majanduslikult vähekindlustatud ja tuge vajavaid inimesi.

Täpsemat infot kohta leiab Facebooki lehelt Väike Kunstituba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles