Kus kohtuvad karvased kivid ja kenad näkid?

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
MERE PIDU: Liisi Grünberg tõi merepäevade kujundusse maagiat ja salapära.
MERE PIDU: Liisi Grünberg tõi merepäevade kujundusse maagiat ja salapära. Foto: Kuressaare Kultuurivara

Tänavuste Kuressaare merepäevade teemat „Meri pidu peab siin” ilmestav kujundus valmis Zürichis elava Eesti kunstniku Liisi Grünbergi käe all.

"Kui kuulsin, et merepäevade teemaks on mere pidu, siis hakkasin kohe leiutama, millised erinevad mereelukad pidu võiks pidada," kommenteeris Grünberg oma kujundusideed. "Karvased vetikatega kaetud kivid on minu meelest väga lummavad ja kutsuvad alati end paitama. Seetõttu võtsin nad pildi keskseteks tegelasteks kenade näkkide kõrval, kes neid veest välja aitavad. Ilmselgelt toimub selline trall keskööl," selgitas ta.

Kujunduslahendus visualiseerib programmi teemat ja festivali meeskond valis välja noore kujundaja, kelle käekiri sellega hästi kokku sobib. Grünbergil on väga hea maitsemeel, eristuv käekiri ja ta kasutab oma kujundustöödes julgelt värve, nentis merepäevi korraldava Kuressaare Kultuurivara turundusjuht Merike Lipu.

Pärnust pärit Grünbergi huvi koomiksite ja illustratsiooni vastu viis ta kõrgemasse kunstikooli Pallas ning sealt edasi EKAsse õppima animatsiooni, mille alal ta nüüd juba viis aastat ka töötab.

24. Kuressaare merepäevad toimuvad 6.-8. augustini Kuressaares Raiekivi säärel ja ürituse passid on alates eilsest saadaval Piletilevis ja Kuressaare kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles