Kunstiklubi võttis koha sisse kaubamajas

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
RÕÕMSAD HETKED: Kunstiklubi president Aare Martinson kallistab Anne Olopit.
RÕÕMSAD HETKED: Kunstiklubi president Aare Martinson kallistab Anne Olopit. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Läinud nädalal avas Saaremaa kunstiklubi Saaremaa kaubamaja esimesel korrusel oma kunstipoe, kus väljas kohalike kunstitegijate ja käsitööliste looming.

“Ma ei tea, kas Kuressaares paremat kohta, kus ennast näidata ja asju müüa, olemas ongi. Sulaselge kesklinn – ehk vaid raekoda on veel parema koha peal,” ütles kunstiklubi president Aare Martinson, lisades, et kindlasti on kaubamaja esimene korrus väga väärikas paik. “Siin on avarust ja valgust, eriti suvel. Ja kui tähele panna, siis on kaubamaja ise ka uuenduskuuri läbi tegemas. Sisekujundus ja kõik kaubanduspinnad on ringi ehitatud. Ehk annab meie pood kogu kontseptsioonile veel midagi omalt poolt juurde,” märkis ta.

Mõne päeva põhjal ei saa uuele asukohale kindlasti veel hinnangut anda, kuid Martinson ei kahtle, et pood hakkab korralikult tööle. 

“Praegu on vaikne hooaeg. Üht-teist müüakse iga päev, aga uus asi tahab olemist ja suve poole on liikumist kindlasti rohkem. Kui rahvas liigub, siis on ostmist ka rohkem,” rääkis ta. “Ma loodan, et koht leitakse üles. Inimesed käivad, kiikavad üle ukse sisse ja vaatavad, et näitus. Neid peab julgustama sisse astuma. Paljud pole harjunud kunstinäitusel käima, seetõttu ei julge sisse tullagi.”

Kunstipoe klientuur jaguneb laias laastus kaheks. Turistid ostavad üldiselt seda, mis kotti mahub – keraamikat, väikseid maale, suveniire. Suuremaid pilte ostavad pigem kohalikud. Tähtpäevadeks, aga ka näiteks tööruumide sisustamiseks.Poes on esindatud pea kõik kujutava kunsti valdkonnad, välja arvatud skulptuur. Lisaks leiab vitriinidest ka kohalike kunstkäsitööliste taieseid. 

Saaremaa kunstiklubil on praegu ligi poolsada liiget, kellest aktiivsemalt tegeleb loometööga ja osaleb seetõttu regulaarselt näitustel pea kolmkümmend.  “Läbi aegade arvukaim seltskond. Meil läheb hästi,” tõdes Aare Martinson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles