Sotsiaaltransporditeenust pakuvad ka taksod

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Arvi Hallik on üks neist taksojuhtidest, kes Saaremaa valla tellimusel sotsiaaltransporti korraldab.
Arvi Hallik on üks neist taksojuhtidest, kes Saaremaa valla tellimusel sotsiaaltransporti korraldab. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus kinnitas eile valla sotsiaaltransporditeenuse riigihanke tulemused ja sõlmib lepingu hanke võitjatega.

Vallavalitsuse teatel korraldasid nad riigihanke kuues osas. Vaid ühele neist osadest ehk sotsiaaltransporditeenuse osutamiseks kanderaamiga sõidukiga ei laekunud ühtegi pakkumist. Valituks osutusid aga taksojuht Arvi Hallik, kelle teenus maksab 0,8 eurot/km ja sõidualustustasu lisaks 1 euro, Saare Taksotellimiskeskus hinnaga 0,9 eurot/km, millele lisandub sõidualustustasu 2,90 eurot. 

Valitute seas on ka Tehtal OÜ, kelle pakutav transporditeenus maksab 1 euro/km ja sõidualustustasu on 10 eurot.

MTÜ Saaremaa Puuetega Inimeste Koda pakub teenust aga invavõimekusega sõidukiga. Nende teenus maksab 0,95 euro/km ja sõidualustustasu on 10 eurot.

Sõite mandrile ja tagasi hakkab organiseerima aga OÜ Siinorite Transporditeenus sõltuvalt kohast hinnaga 0,80 eurot/km ja 0,40 eurot/km. Hindadele lisandub käibemaks.

Saaremaa vallavalitsus, kes osaleb sotsiaalministeeriumi korraldatavas ja Euroopa Sotsiaalfondi rahastatavas pilootprojektis, korraldas hanke sotsiaaltranspordi teenuse osutaja leidmiseks juba möödunud sügisel, kuid pidi selle kehtetuks tunnistama. Kõigile hankeosadele ei tulnud toona pakkujaid ning ka pakutud hinnad osutusid liiga kõrgeks.

Sotsiaaltransporti võimaldab valla sotsiaalosakond inimestele, kes oma füüsilise või psüühilise erivajaduse tõttu ei saa kasutada isiklikku või ühissõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles