Kogukond toetab haiglat kümnete tuhandete eurodega

Kristina Õun
, Reporter
Copy
KOOS ON KERGEM!: Valjala vabatahtliku päästekomando juht Alain Sivous ei lasknud käest võimalust kodukoha haiglat toetada.
KOOS ON KERGEM!: Valjala vabatahtliku päästekomando juht Alain Sivous ei lasknud käest võimalust kodukoha haiglat toetada. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Kui telefoniannetuste kogusumma selgub järgmisel kuul, siis arvele kantud toetuste summat jagab Kuressaare haigla igapäevaselt. 

Eile kella 15 seisuga oli haiglale kogunenud annetusi 38 069,54 euro eest. Kuid abi pole olnud ainult rahaline. Ettevõtted ja kodanikud on kiirabisse ja EMO-sse viinud söögi-joogipoolist, looduskosmeetikat, kinkekaarte ja toetanud heade sõnade ning edusoovidega. 

Samuti on appi tõtanud vabatahtlikud, kes öösiti aitavad silma peal hoida haigla ette paigutatud EMO triaažitelkidel. Hulgaliselt toetust on saarlastele avaldatud mandrilt.

Annetajate nimekirjas oli kesklinnas Grete poodi pidav Diana Paia, kes tunnustab haigla pingutusi sel raskel ajal: “Sügav kummardus Edward Laanele ja Märt Kõllile, kes on täiel rinnal oma kogukonna eest võidelnud. Müts maha, et on tehtud julgeid otsuseid, hoolimata Terviseameti vastuseisust. Suured tänud kogu haigla personalile ja eriti veel neile, kes igapäevaselt eesliinil rabavad.” 

Rahalise õla pani alla Valjala vabatahtliku päästekomando pealik Alain Sivous: “Olen oma kogukonna turvalisusse panustanud, kui hakkasin vabatahtlikuks päästjaks. Nüüd, kus terve Saaremaa vajab abi ja võibolla ka ühel hetkel minu oma pere ja lähedased, tuleb kindlasti toetada Kuressaare haiglat vajalike vahendite soetamisel,” ütles ta.

Haiglat aitas rahaliselt ka ettevõtja Raivo Hein, kes kutsus lisaks sotsiaalmeedia vahendusel teisi ettevõtjaid üles abivajajaid toetama. 

Haigla juhatuse liige Märt Kõlli märkis, et on ääretult tänulik kõigile abipakkujatele: “Erakorraline olukord nõuab erakorralisi inimesi!” 

Haigla peab igapäevaselt tasuma arveid isikukaitsevahendite, ravimite, desinfektsioonivahendite eest; hinnad on seejuures kõvasti kerkinud. Kirurgiline mask maksis aasta tagasi 5 senti, praegu kuni euro.

Diana Paia: kandke palun maske! 

“Mingi kaitse see siiski annab. Tehke kõik endast olenev, et takistada viiruse levikut. Mitte keegi ei tea enam, kes on terved ja kes haiged. Parem karta ja kaitsta rohkem kui vähem. Püsime kodus, et selle viiruse levik peatada lootuses, et saame oma tavapärast elu mõne aja pärast taastama hakata,” sõnas Diana Paia, tundes rõõmu teadmisest, et inimesed hoiavad kokku, väärtustavad ja toetavad oma haiglat ja selle personali. “Kogu maailm on pea peale pööratud ja esile kerkivad väärtused, mis on elus päriselt olulised.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles