Meelespea soetatud arvutid jõuavad peagi koduõppel lasteni

Saarte Hääl
Copy
ARVUTID KODUÕPPEKS: "Kõik arvutid on välja ostetud ning jäävadki peredele," kinnitab MTÜ Meelespea juhatuse liige Aive Laanemets.
ARVUTID KODUÕPPEKS: "Kõik arvutid on välja ostetud ning jäävadki peredele," kinnitab MTÜ Meelespea juhatuse liige Aive Laanemets. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Heategevusühendus Meelespea jagab peredele koduõppeks 34 sülearvutit ning kutsub inimesi andma panust oma kogukonna heaks. 

Eile Kuressaarde jõudnud Lenovo sülearvutid on mõeldud peredele, kus laste koduõppeks arvuteid napib või pole üldse. Meelespealt abi saajate hulgas on suuri peresid, kus mitme lapse peale on kasutada üks arvuti või pole sedagi. 

„Leidub ka selliseid peresid, kel on arvuti olemas, aga sellega peab kodukontoris töötama ema või isa,“ ütles MTÜ Meelespea juhatuse liige Aive Laanemets.

Tallinna ettevõttelt AS Infotark ostetud arvutid on kasutatud, kuid töökorras ja uuendatud seadmetega. Igaks juhuks vaatab arvutid üle ka vallavalitsuse IT-osakond. Laanemetsa sõnul jõuavadki arvutid soovijateni koostöös vallavalitsusega. 

Kõik arvutid on välja ostetud ning jäävadki peredele. Raha arvutite ostmiseks tuli Laanemetsa sõnul kohalikelt ettevõtjatelt ja annetajatelt.

„Usun, et nüüd saab nende perede mure, kelle jaoks on arvuti puudumine tõsine mure, viimaks lahenduse,“ lausus Laanemets.  

MTÜ Meelespea, kelle heategevuspood on koroonakriisi tõttu suletud, kutsub inimesi osalema kampaanias „Minu panus“, et aidata oma kogukonna abivajajaid. 

„Praegu, eriolukorras, saame ehk hakkama,“ ütles Laanemets. „Me ei tea aga, mida kriis endaga kaasa toob, kui palju inimesi töötuks jääb ja kui paljud pered siis abi vajavad.“

Meelespea püüab aidata üksikvanemaid, paljulapselisi peresid ja sissetuleku kaotanud peresid, olgu siis toidulaua katmisel või muu esmatähtsa muretsemisel.

„Mul on hea meel meie inimeste üle, kes kogukonda aidata tahavad,“ lausus Laanemets. „Isegi üks euro on suureks toeks!“

Abi saab teele panna, tehes ülekande MTÜ Meelespea pangakontole: EE782200221047337751. 

Selgituseks märkida: #minupanus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles