Vald laseb kodudesse toimetada üle saja toiduportsjoni päevas

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
NORMA LEPPIK, päevakeskuse juhiabi, aitab toitu jagada.
NORMA LEPPIK, päevakeskuse juhiabi, aitab toitu jagada. Foto: Ann Õun/Saarte Hääl

Kuressaare Hoolekandelt sooja toidu koju tellijate hulk on koroonakriisi tõttu kasvanud üle kahe korra.

Kuressaare Hoolekande juhataja Ene Vahteri sõnul tellisid eakad enne kriisiolukorda kokku keskmiselt 54 toiduportsjonit päevas. Nüüd aga tuleb kohale toimetada üle kahe korra rohkem portsjoneid.

"Mõned inimesed on viiruse tõttu karantiinis, paljud aga on võtnud liikumispiirangut tõsiselt ja soovivad toidu koju tellida," rääkis Vahter.

Täiskasvanutele on sooja toidu koju viimise teenus tasuline. Teenust osutab Saaremaa ühisgümnaasium.

Vahteri kinnitusel on vabatahtlikud valmis Kuressaare Hoolekandele vajadusel appi tulema.

"Praegu viivad poest tellitud kaubad, ravimid kodudesse ja aitavad lisaks koduteenusele muudes toimingutes meie koduhooldajad," lausus Vahter. "Vabatahtlike abi oleme kasutanud mõned korrad." 

Valla poolt saavad sooja toitu ka 71 last. "Sooja toidu tagame eelkõige nendele peredele, kelle vanemad töötavad graafiku alusel, on haigestunud või siis on pere toimetulekuraskustes," ütles vallavalitsuse sotsiaalhoolekandeteenistuse juhataja Reelika Murd

Saaremaa vald otsustas käivitada SÜG söökla, et hoida töös sooja toidu pakkumist abivajajatele. Hetkeseisuga ei ole vallavalitsuse sõnul võimalik tagada kõigile lastele sooja toidu koju toomine, aga arutlusel on erinevad võimalused, näiteks toidupakkide tegemine.

Sooja toidu tellimusi võetakse vastu tavapärasel numbril 53004653,  kuid toidu valmistab praegu SÜGi söökla. Toidu- ja apteegikaupa saab tellida endiselt telefonil 5332 7274. Lastele tasuta toidu tellimuse number on 5915 1673.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles