Korrakaitsjad kontrollivad eriolukorra piirangutest kinni pidamist

Saarte Hääl
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Marko Saarm

Tagamaks, et inimesed eriolukorra ajal kehtivatest piirangutest kinni peavad, saadab politsei Kuressaare tänavaile rohkem korrakaitsjaid.

Vabariigi valitsus seadis inimeste liikumisele eriolukorra ajal täiendavad piirangud. Eilsest tuleb avalikus kohas – näiteks mängu- ja spordiväljakutel, rannas, promenaadil, tervise- ja matkaradadel – hoida teiste inimestega vahet vähemalt kaks meetrit.

Avalikus kohas tohib koos viibida kuni kaks inimest. Erand kehtib vaid üheskoos liikuvatele pereliikmetele ja avalikke ülesandeid täitvatele inimestele.

"Seoses täiendavate piirangute seadmisega suuname ka Kuressaares tänavatele rohkem politseinikke," ütles Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar.

Märgates suuremaid kogunemisi, politsei vestleb nende inimestega, selgitab neile olukorda ja põhjendab, miks on tarvis piirangutest kinni pidada.

Antsaare sõnul on järelevalvet tegevatel politseinikel sõltuvalt olukorrast õigus teha erandeid, näiteks siis, kui kahe meetri nõude täitmine pole võimalik.

"Loodame inimeste mõistvale suhtumisele, kuid vajadusel annab politsei otsese korralduse liikumispiirangu täitmiseks," lausus Antsaar.

Ta lisas, et seaduses on korralduse mittetäitmisel ette nähtud ka sunniraha nõue.

"Ma tõesti usun, et inimesed on mõistvad ja me sunniraha nõudeni ei jõua," ütles Antsaar.  "Praegu on väga oluline igaühe panus, et viiruse levikut üheskoos takistada – seda meie kõigi tervise huvides.“

Alates 27. märtsist jäävad kaubanduskeskustes avatuks vaid hädavajalikud poed ja teenused. Avatuks jäävad seal asuvad toidupoed, apteegid, sideettevõtete müügikohad, pangakontorid, pakiautomaadid ning kauplused, kus müüakse või laenutatakse abivahendeid ja meditsiiniseadmeid. Kaubanduskeskuste söögikohtades on lubatud vaid toidu kaasamüük. Kõigi avatuks jäävate poodide ja teeninduspunktide sisse- ja väljapääsude juures tuleb tagada desinfitseerimisvahendite olemasolu.

Söögikohad ja baarid ei tohi olla avatud kauem kui kella 22ni (välja arvatud toidu kaasamüük ja kojuvedu). Meelelahutus- ja lõbustuskohad on suletud.

Piirangud vaadatakse üle kahe nädala möödumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles