Saarlaste karantiin ei näita vähimatki leevenemise märki

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Teetööde ala ulatub Kuivastust kuni Liivani välja
Teetööde ala ulatub Kuivastust kuni Liivani välja Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Mandril peljatakse saarlasi juba sedavõrd, et on isegi räägitud vajadusest panna kõik saarelt tulijad kaheks nädalaks karantiini. 

"Loomulikult on neil hirm – välismaalt saabuvad inimesed pannakse karantiini, aga need, kes tulevad nakkuskoldest, saavad vabalt liikuda," sõnas Saarte Häälele kriisikomisjoni liige abivallavanem Jaan Leivategija

Ta nentis, et nakatumine läheb tõusujoones ja selles olukorras liikumispiiranguid leevendada pole võimalik. Samas on Saaremaa ettevõtjad kavandamas sellesisulist pöördumist valitsuse poole.

"See on nende õigus," sõnas Leivategija, lisades, et kui ettevõtjad kirjeldavad, kes peaksid hädapäraselt liikuda saama, ning kui see ei suurenda märkimisväärselt praegu lubatud liikumist, siis võib valitsus ju kaaluda, kas mingit erisust võimaldada või mitte. "Aga praeguses olukorras on see väga küsitav," ütles ta.

Saarelt mandrile või mandrilt saarele pääsemiseks saab politsei- ja piirivalveamet iga päev üle kümne taotluse, loa annab aga vaid üksikutel juhtudel.

Kriiskomisjonis on teemaks tõusnud ka ühistranspordi toimimine maakonnas. Otsuseid saab Leivategija sõnul teha siis, kui valla haldusosakond on olukorda analüüsinud. 

"Praegu liiguvad bussid nagunii koolivaheaja ehk siis hõredama graafiku alusel. Reisijaid on vähe. Kui me räägime vajadusest inimeste vahelisi kontakte igal võimalikul moel vähendada, siis peame paratamatult vaatama ka ühistransporti kui riskifaktorit," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles